کشف دنیای یخی جدید در لبه منظومه شمسی

کاوشگر «افقهای نو» (New Horizons) ناسا دانشمندان را با دنیای یخ زده ای در لبه منظومه شمسی آشنا کرده است. کشف دنیای یخی جدید در لبه منظومه شمسی

به گزارش خبرگزاری مهر، این روزها اگرچه کاوشگر افقهای نو متعلق به آژانس فضانوردی آمریکا به لبه منظومه شمسی رسیده و فاصله بسیار زیادی از زمین پیدا کرده است اما دانشمندان ارتباط خوبی با آن برقرار کرده و از تازه ترین یافته های آن بهره مند می شوند.

این کاوشگر پس از بررسی دقیق پلوتو که روزگاری آخرین سیاره منظومه شمسی محسوب می شد و حالا سیاره کوتوله کمربند کوئیپر به شمار می آید دانشمندان علوم فضایی را با دنیای یخ زده دیگری در همان محدوده پلوتو آشنا کرده است.

این جرم فضایی یخ زده ۱۹۹۴ JR۱ نام دارد که در فاصله ۳۲ واحد اخترشناسی نسبت به زمین واقع شده است. هر واحد اخترشناسی معادل فاصله زمین تا خورشید است. از این رو باید گفت فاصله زمین تا ۱۹۹۴ JR۱ معادل ۳۲ برابر فاصله زمین تا خورشید است که بدین ترتیب می توان به دور بودن چشمگیر آن از زمین پی برد.

جرم فضایی یخ زده ۱۹۹۴ JR۱

کاوشگر افقهای تاکنون دو سری مشاهدات رصدی بر روی این جرم فضایی یخ زده انجام داده و اکنون مشخص شده که نباید آن را بر خلاف تصورات قبلی یکی از اقمار پلوتو به شمار آورد.

تیمی از دانشمندان که ۱۹۹۴ JR۱ را رصد می کنند دریافته اند که چگونه چنین جرم فضایی که تنها ۱۵۰ کیلومتر بزرگی دارد در فضا در حال چرخش است. آنها با استناد به تغییرات نوری ناشی از انعکاس آن از سطح ۱۹۹۴ JR۱ متوجه شدند که هر ۵.۴ ساعت یک چرخش کامل انجام می دهد که به طور کلی برای یک عضو کمربند کوئیپر سرعت زیادی است.

حالا دانشمندان امیدوارند که ناسا با تمدید مأموریت این کاوشگر موافقت کند که در این صورت می توان امید داشت افقهای نو حدود ۲۰ جرم فضایی دیگر کمربند کوئیپر را مورد بررسی دقیق قرار دهد.

انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل کاوشگر کاسینی اولین بخش از داده‌های گردآوری شده طی اولین شیرجه‌اش در میان اتمسفر سیاره زحل را به زمین ارسال کرد.

قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ اقدام ویژه ناسا برای سکونت در بیرون از کره خاکی اعلام شد.

تاریخچه اکتشافات مهم نجوم تاریخچه اکتشافات مهم نجوم نجوم مطالعه مواد و مقدمه‌ای است درباره فرآیند بوجود آمدن آنچه در آنسوی جو زمین بوده و آسمان و کهکشان‌ها را شامل می‌شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت مرکز کنترل هوافضای پکن اعلام کرد: اولین فضاپیمای باری چین موفق شد در اولین آزمایشگاه فضایی در حال چرخش این کشور پهلو بگیرد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.