پرتاب اولین موشک با موتور چاپ سه‌بعدی

اخیرا دانشجویان دانشگاه کالیفرنیا سن‌دیگو (UCSD) موشکی با موتور چاپ سه‌بعدی به فضا پرتاب کرده‌اند. بر اساس گزارشات اعلام شده این اولین موشک با موتور چاپ سه‌بعدی پرتاب شده به فضا توسط دانشجویان است. پرتاب اولین موشک با موتور چاپ سه‌بعدی

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان و به نقل از ساینس ریپورت، دانشجویان دانشکده مهندسی UCSD که گروه دانشجویان اکتشافات و توسعه فضایی هستند موتور فلزی موشک را با استفاده از فناوری‌های پیشین ناسا طراحی کردند و این موتور را مورد آزمون قرار دادند.

گزارش موفقیت آزمون موتور فلزی با چاپ سه‌بعدی و سوخت مایع توسط دانشجویان و خارج از ناسا اعلام شد. البته این آزمون و کمک به ساخت سه‌بعدی این موتور توسط مرکز فضایی مارشال انجام شده است.

دانشجویان سهم بسزایی در طراحی صفحه انژکتوری داشتند که از مهم‌ترین بخش‌ها در موتورهای انژکتوری در قسمت سوخت محسوب می‌شود. این موشک قادر است ماهواره‌هایی با وزن کمتر از ۱.۳۳ کیلوگرم را با خود حمل کند.

این موشک ۱۷.۷ سانتی‌متر بلندی و ۴.۵ کیلوگرم وزن دارد. سوخت آن اکسیژن مایع و نفت سفید است که برای پرتاب حدود ۹۰.۷ کیلوگرم استفاده می‌شود.این موشک از کروم کبالت ساخته شده و پوشش خنک کننده آن در دهانه موتور نگهداری می‌شود.

چاپ این موتور با فناوری DMLS ساخته شده است. چاپ لیزری سه بعدی سودمند، سریع‌تر بوده واجازه طراحی با جزئیات بیشتر برای قطعات مجزا با مقاومت کششی بیشتر از ریخته‌گری را می‌دهد.