راه‌اندازی ماژول قابل تورم ناسا در ایستگاه فضایی بین‌المللی

ناسا با موفقیت یک محفظه تجربی جدید را روز گذشته (شنبه) در ایستگاه فضایی بین‌المللی راه‌اندازی کرد که نخستین اتاق قابل تورم جهان برای فضانوردان محسوب می‌شود. راه‌اندازی ماژول قابل تورم ناسا در ایستگاه فضایی بین‌المللی

به گزارش سرویس علمی ایسنا به نقل از رویترز، ماژول فعالیت قابل ارتقای بیگلو (BEAM) در دومین تلاش فضانوردان پس از سه روز باد شد.

این عملیات در ساعت ۱۳:۰۴ روز گذشته آغاز شده و حدود هفت ساعت و نیم بعد در ساعت ۲۰:۳۴ دقیقه شب پایان یافت. در این زمان، جف ویلیامز، فضانورد ناسا، این اتاق فضایی را باد کرد. مهندسان مرکز فضایی جانسون در زمین نیز در همین حین بر فشار داخلی بیگلو نظارت داشتند تا مطمئن شوند وزن زیادی بر روی ماژول Tranquility بر روی ایستگاه که این اتاقک بر روی آن نصب شده، قرار نمی‌دهد.

پیش از این در روز پنجشنبه (ششم خرداد) اولین تلاش برای راه‌اندازی این ماژول صورت گرفت که پارچه فشرده و محکم آن با وجود شش ساعت تلاش، طبق پیش‌بینی متورم نشد. به گفته مهندسان شرکت بیگلو، سازنده این ماژول، احتمالا این امر به دلیل نگهداشته شدن آن به مدت ۱۵ ماه در انبار در پی تاخیر در انتقال به ایستگاه فضایی رخ داده است. پارچه ماژول در طول این زمان احتمالا فشرده‌تر شده و اصطکاک بیشتری تولید کرده بود.

در تلاش دوم، ماژول بیگلو ابتدا از حالت فشرده خارج شد و برای یک روز به پارچه آن استراحت داده شد. ویلیامز در طول ماموریت، هوا را ۲۵ بار برای دو دقیقه و ۲۷ ثانیه به این ماژول دمید که در نهایت باعث متورم شدن کامل آن شد.

ویلیامز پس از متورم شدن کامل اتاقک، سیستم خودکار تنظیم فشار آن را فعال کرد که باعث باز شدن هشت مخزن داخلی به منظور رساندن فشار داخلی ماژول به ۱۴.۷ پوند بر اینچ مربع شد که مشابه فشار داخلی ایستگاه فضایی است. پس از تکمیل ماموریت، به دلیل فشار بیش از حد ماژول، ویلیامز یک دریچه را باز کرده و فشار آن را تنظیم کرد.

ماژول بیگلو برای یک هفته تحت آزمایشات دما و فشار قرار خواهد گرفت و سپس فضانوردان به داخل آن وارد شده و ابزارهای نظارتی را نصب خواهند کرد. این اتاقک برای دو سال بر روی ایستگاه فضایی متصل خواهد ماند و تحت آزمایشات ارزیابی برای نشت، دوام و توانایی تحمل دما و تابش فضا قرار خواهد گرفت.