پشتیبانی مالی برای ساخت استراتوباس

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، شرکت فرانسوی تالس(Thales Alenia Space) که سازنده قطعات فضایی است، روز ۷ اردیبهشت سال جاری، قراردادی را با بانک سرمایه‌گذاری این کشور (Bpifrance) امضا کرد که بر اساس آن بودجه‌ای به مبلغ ۱۷ میلیون یورو برای ساخت نمونه اولیه استراتوباس (Stratobus) که نوعی سکوی استراتوسفری است، در اختیار این شرکت قرار داده خواهد شد. پشتیبانی مالی برای ساخت استراتوباس

قرار است این استراتوباس که طراحی آن در شرکت تالس فرانسه سال‌ها زمان برده است، به‌منظور انجام مأموریت‌های تجسسی، مخابراتی و رصد زمین مورد استفاده قرار گرفته شود. افزون بر این، قرار است ۳ میلیون یورو نیز از سوی چهار دولت محلی فرانسه که با تالس قرارداد صنعتی دارند، برای پشتیبانی از پروژه مذکور در اختیار شرکت قرار داده شود.

طبق زمان‌بندی برنامه فعلی شرکت، نمونه کوچکی از این سکوی استراتوسفری تا سال ۲۰۱۸ برای انجام آزمون‌های لازم آماده خواهد بود و پروازهای صحه‌سنجی و تأیید نهایی نمونه اصلی نیز در سال ۲۰۲۰ انجام خواهد شد.

شایان ذکر است استراتوباس وسیله‌ای مابین هواپیمای خودکار و ماهواره است که کاربردی شبیه به هردوی آنها دارد و در ارتفاع ۲۰ کیلومتری از سطح زمین مستقر خواهد شد.

این سکو با استفاده از سامانه پیش‌ران خورشیدی-الکتریکی در فضا ثابت شده و بدین‌وسیله تأثیر باد که انتظار می‌رود در ارتفاع مورد نظر بیش از ۹۰ کیلومتر در ساعت نباشد، مهار خواهد شد.

سکوهای استراتوسفری که طی بیست سال گذشته از سوی بسیاری شرکت‌ها مورد توجه قرار گرفته‌اند، مانند ماهواره‌های زمین‌ثابت در نقطه دید ثابتی برای کاربر قرار می‌گیرند و در عین حال همانند ماهواره‌های مدار پایین، تصاویری با کیفیت بسیار بالا را با استفاده از روش‌های مخابراتی نه چندان قوی مهیا می‌کنند.

قرار است سازمان‌های تنظیم مقررات و فرکانس‌های بین‌المللی در اتحادیه بین‌المللی مخابرات(ITU) تخصیص فرکانس جهانی برای ایستگاه‌های ارتفاع بالا(HAPS) را تا سال ۲۰۱۹ مورد بررسی قرار بدهد.

بنا بر اظهار رئیس شرکت تالس، تا سال ۲۰۲۰ مبلغی در حدود یک میلیارد دلار برای این قبیل ایستگاه‌های ارتفاع بالا (HAPS) در نظر گرفته خواهد شد که استراتوباس با مهیا کردن میدان دید ۵۰۰ کیلومتری، سهم زیادی از آن را در اختیار خواهد گرفت.

یکی از مدیران این شرکت اشاره کرده است که استراتوباس ۵۰۰۰ کیلوگرم وزن دارد و نیرویی معادل ۵ کیلووات را برای محموله ۲۵۰ کیلوگرمی خود مهیا می‌کند. طول این سکو ۱۰۰ متر و پهنای آن ۳۳ متر است و مدت ۵ سال به‌صورت خودکار عمل می‌کند. استراتوباس همچنین این قابلیت را دارد که در یک کانتینر حدود ۱۲ متری جاسازی و جابه‌جا شود.

منبع خبر: www.spacenews.com

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.