گازهایی با یک چهارم سرعت نور دراعماق فضا

محققان دانشگاه کمبریج گازهایی را شناسایی کردند که با یک چهارم سرعت نور در اعماق فضا در جریان هستند. گازهایی با یک چهارم سرعت نور دراعماق فضا

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، فضانوردان دو سیاهچاله فضایی را شناسایی کردند که از درون آن ها گازهایی با یک چهارم سرعت نور خارج می شود. این کشف بی سابقه قوانین مورد قبول فیزیک را نقض کرده است.

محققان معتقدند این دو سیاهچاله که در اعماق فضا و بسیاردورتر از کهکشان راه شیری قرار دارند، دریک سیستم جفت ستاره ای کمیاب قرار دارند که گازها را با سرعت بسیار بیشتر از سرعت عادی مصرف می کند.

اندازه گیری سرعت گازهای ساطع شده از چنین سیستمی، برای اولین بار در جهان انجام شده است و این اطلاعات می تواند درک عمیق تری از چگونگی عملکرد جهان در اختیار ما قرار دهد.

بخش عمده اشعه X موجود در فضا یا حاصل فعالیت سیاهچاله های عظیمی است که مواد اطراف را به درون خود می کشند یا ناشی از منظومه های دوتایی است که دربرگیرنده اجرام کوچکتری (از جمله سیاره های کوتوله، ستاره های نوترونی یا سیاهچاله ها) هستند که ماده را از ستاره های همدم خود جذب می کنند.

اما ظاهرا کشف جدید محققان، سومین منبع اشعه X در فضا است. این منبع فوق درخشان اشعه X گاز را با سرعتی بسیار بیشتر از سایر منظومه های دوتایی مصرف می کند.

این برای اولین بار است که از یک منبع بسیار درخشان اشعه X جریان گاز ساطع می شود و البته سرعت بسیار بالای جریان این گاز نیز بیانگر ماهیت بسیار فشرده اجرام مرکزی این منبع است که به طور فوق العاده ای ماده را می بلعد. گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature منتشر شده است.