گازهایی با یک چهارم سرعت نور دراعماق فضا

محققان دانشگاه کمبریج گازهایی را شناسایی کردند که با یک چهارم سرعت نور در اعماق فضا در جریان هستند. گازهایی با یک چهارم سرعت نور دراعماق فضا

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، فضانوردان دو سیاهچاله فضایی را شناسایی کردند که از درون آن ها گازهایی با یک چهارم سرعت نور خارج می شود. این کشف بی سابقه قوانین مورد قبول فیزیک را نقض کرده است.

محققان معتقدند این دو سیاهچاله که در اعماق فضا و بسیاردورتر از کهکشان راه شیری قرار دارند، دریک سیستم جفت ستاره ای کمیاب قرار دارند که گازها را با سرعت بسیار بیشتر از سرعت عادی مصرف می کند.

اندازه گیری سرعت گازهای ساطع شده از چنین سیستمی، برای اولین بار در جهان انجام شده است و این اطلاعات می تواند درک عمیق تری از چگونگی عملکرد جهان در اختیار ما قرار دهد.

بخش عمده اشعه X موجود در فضا یا حاصل فعالیت سیاهچاله های عظیمی است که مواد اطراف را به درون خود می کشند یا ناشی از منظومه های دوتایی است که دربرگیرنده اجرام کوچکتری (از جمله سیاره های کوتوله، ستاره های نوترونی یا سیاهچاله ها) هستند که ماده را از ستاره های همدم خود جذب می کنند.

اما ظاهرا کشف جدید محققان، سومین منبع اشعه X در فضا است. این منبع فوق درخشان اشعه X گاز را با سرعتی بسیار بیشتر از سایر منظومه های دوتایی مصرف می کند.

این برای اولین بار است که از یک منبع بسیار درخشان اشعه X جریان گاز ساطع می شود و البته سرعت بسیار بالای جریان این گاز نیز بیانگر ماهیت بسیار فشرده اجرام مرکزی این منبع است که به طور فوق العاده ای ماده را می بلعد. گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature منتشر شده است.

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.