دقیق‌ترین تصویر تلسکوپی از مربع قرمز

دقیق‌ترین تصویر تلسکوپی از مربع قرمز

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یک تصویر قابل‌ توجه جدید که توسط تلسکوپ فضایی هابل ثبت شده، دیدگاه عمیقی از یک جسم کیهانی اسرارآمیز موسوم به سحابی مربع قرمز ارائه کرده است.

سحابی مربع قرمز که نام خود را به دلیل شکل عجیب و رنگ جالبش گرفته، یک ابر کیهانی از گاز و ذرات است که توسط ستاره مرکزی HD ۴۴۱۷۹ ایجاد شده و اکنون با پایان یافتن حیاتش، بیشتر جرم خود را در فضا منتشر کرده است.

منبع نور قرمز منتشر شده توسط این سحابی برای بیش از ۳۰ سال دانشمندان را سردرگم کرده بود. انتشار قرمز رنگ مشابهی در کل کهکشان راه شیری و دیگر کهکشان‌ها مشاهده شده اما دانشمندان در مورد عامل این جسم سماوی قرمز مطمئن نبودند.

این معما سرانجام در سال ۲۰۰۷ حل شد و نشان داد که این درخشش قرمز رنگ از فعالیت عجیب در سطح مولکولی درون خوشه غبار ناشی می‌شود.

تصویر جدید هابل به دانشمندان درک بهتری از ساختارمربع قرمز ارائه کرده است. بنظر می‌رسد که این سحابی به جای شکل مربع، بیشتر شبیه X در اطراف ستاره مرکزی قرار گرفته است و پله‌های نردبانی شکل از گاز درخشان، چهار بازوی آن را به هم متصل کرده است.

ستاره مرکز این سحابی مشابه خورشید بوده و مسؤول خطوط دارای فضای یکسان است که گاز و سایر مواد را برای ایجاد سحابی و شکل متمایز آن منتشر می‌کند. کارشناسان اکنون بر این باورند که ستاره این سحابی در حقیقت دوتایی بوده و از یک همراه برخوردار است که با منطقه متراکمی از غبار احاطه شده است.

ستاره میزبان مربع قرمز در نهایت به یک کوتوله سفید داغ تبدیل شده که تابش‌های فرابنفش درخشانی منتشر می‌کند و باعث درخشیدن گاز اطرافش خواهد شد.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .