دقیق‌ترین تصویر تلسکوپی از مربع قرمز

دقیق‌ترین تصویر تلسکوپی از مربع قرمز

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یک تصویر قابل‌ توجه جدید که توسط تلسکوپ فضایی هابل ثبت شده، دیدگاه عمیقی از یک جسم کیهانی اسرارآمیز موسوم به سحابی مربع قرمز ارائه کرده است.

سحابی مربع قرمز که نام خود را به دلیل شکل عجیب و رنگ جالبش گرفته، یک ابر کیهانی از گاز و ذرات است که توسط ستاره مرکزی HD ۴۴۱۷۹ ایجاد شده و اکنون با پایان یافتن حیاتش، بیشتر جرم خود را در فضا منتشر کرده است.

منبع نور قرمز منتشر شده توسط این سحابی برای بیش از ۳۰ سال دانشمندان را سردرگم کرده بود. انتشار قرمز رنگ مشابهی در کل کهکشان راه شیری و دیگر کهکشان‌ها مشاهده شده اما دانشمندان در مورد عامل این جسم سماوی قرمز مطمئن نبودند.

این معما سرانجام در سال ۲۰۰۷ حل شد و نشان داد که این درخشش قرمز رنگ از فعالیت عجیب در سطح مولکولی درون خوشه غبار ناشی می‌شود.

تصویر جدید هابل به دانشمندان درک بهتری از ساختارمربع قرمز ارائه کرده است. بنظر می‌رسد که این سحابی به جای شکل مربع، بیشتر شبیه X در اطراف ستاره مرکزی قرار گرفته است و پله‌های نردبانی شکل از گاز درخشان، چهار بازوی آن را به هم متصل کرده است.

ستاره مرکز این سحابی مشابه خورشید بوده و مسؤول خطوط دارای فضای یکسان است که گاز و سایر مواد را برای ایجاد سحابی و شکل متمایز آن منتشر می‌کند. کارشناسان اکنون بر این باورند که ستاره این سحابی در حقیقت دوتایی بوده و از یک همراه برخوردار است که با منطقه متراکمی از غبار احاطه شده است.

ستاره میزبان مربع قرمز در نهایت به یک کوتوله سفید داغ تبدیل شده که تابش‌های فرابنفش درخشانی منتشر می‌کند و باعث درخشیدن گاز اطرافش خواهد شد.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.