تلاش ژاپن برای رصد سیاهچاله‌های اسرارآمیز ناکام ماند

سازمان فضایی ژاپن پس از یک ماه تلاش برای نجات پروژه بلند پروازانه‌ای که از نزدیک در سراسر جهان تحت نظارت بود، اظهار کرد ماهواره ۲۷۳ میلیون دلاری آن برای بررسی سیاهچاله‌های اسرارآمیز از کار افتاده است. تلاش ژاپن برای رصد سیاهچاله‌های اسرارآمیز ناکام ماند

به گزارش سرویس علمی ایسنا و به نقل از خبرگزاری فرانسه، ماهواره فناوری فوق پیشرفته "هیتومی" (چشم) در ماه فوریه برای رصد پرتوهای ایکس منتشر شده از سیاهچاله‌ها و خوشه‌های کهکشانی به فضا پرتاب شد.

اما این ماهواره که با مشارکت سازمان کاوش هوافضای ژاپن، ناسا و سایر گروه‌ها ساخته شده، اواخر ماه گذشته دیگر به عوامل زمینی پاسخ نداد که احتمالا به دلیل فقدان نیروی باتری آن بود.
    متخصصان فنی به مدت یک ماه به تلاش برای درک علت این عدم پاسخگویی و بازیابی عملکرد ماهواره پرداختند.

ساکو تسونتا، رئیس موسسه فضا و علوم فضانوردی سازمان کاوش هوافضای ژاپن در یک نشست خبری در روز گذشته (پنج‌شنبه) اظهار کرد: ما به این نتیجه رسیدیم که ماهواره هیتومی در وضعیتی است که عملکردهای آن قابل بازیابی نیستند. من عمیقا به خاطر رها کردن این عملیات عذرخواهی می‌کنم.

به گفته مقامات سازمان فضایی ژاپن، احتمال این امر زیاد است که پنل‌های خورشیدی که نیروی باتری ماهواره را تامین می‌کردند، از دستگاه جدا شده‌اند.

آنها اوائل ماه جاری اظهار کرده بودند که اگر نیمی از شش پنل خورشیدی ماهواره سالم مانده باشند، این دستگاه می‌تواند به کار خود ادامه دهد.

سیاهچاله‌ها تاکنون بطور مستقیم مشاهده نشده‌اند اما دانشمندان بر این باورند که آن‌ها ستارگان عظیم از هم پاشیده شده‌ای هستند که کشش گرانشی قدرتمند آن‌ها نمی‌گذارد چیزی از آن‌ها بگریزد.

دانشمندان در ماه فوریه برای نخستین بار از مشاهده امواج گرانشی خبر دادند که به گفته آن‌ها در اثر برخورد دو سیاهچاله غول‌پیکر ایجاد شده بودند.

پرتاب بعدی یک ماهواره مشابه توسط سازمان فضایی اروپا برای سال ۲۰۲۸ برنامه‌ریزی شده است.