تلاش ژاپن برای رصد سیاهچاله‌های اسرارآمیز ناکام ماند

سازمان فضایی ژاپن پس از یک ماه تلاش برای نجات پروژه بلند پروازانه‌ای که از نزدیک در سراسر جهان تحت نظارت بود، اظهار کرد ماهواره ۲۷۳ میلیون دلاری آن برای بررسی سیاهچاله‌های اسرارآمیز از کار افتاده است. تلاش ژاپن برای رصد سیاهچاله‌های اسرارآمیز ناکام ماند

به گزارش سرویس علمی ایسنا و به نقل از خبرگزاری فرانسه، ماهواره فناوری فوق پیشرفته "هیتومی" (چشم) در ماه فوریه برای رصد پرتوهای ایکس منتشر شده از سیاهچاله‌ها و خوشه‌های کهکشانی به فضا پرتاب شد.

اما این ماهواره که با مشارکت سازمان کاوش هوافضای ژاپن، ناسا و سایر گروه‌ها ساخته شده، اواخر ماه گذشته دیگر به عوامل زمینی پاسخ نداد که احتمالا به دلیل فقدان نیروی باتری آن بود.
    متخصصان فنی به مدت یک ماه به تلاش برای درک علت این عدم پاسخگویی و بازیابی عملکرد ماهواره پرداختند.

ساکو تسونتا، رئیس موسسه فضا و علوم فضانوردی سازمان کاوش هوافضای ژاپن در یک نشست خبری در روز گذشته (پنج‌شنبه) اظهار کرد: ما به این نتیجه رسیدیم که ماهواره هیتومی در وضعیتی است که عملکردهای آن قابل بازیابی نیستند. من عمیقا به خاطر رها کردن این عملیات عذرخواهی می‌کنم.

به گفته مقامات سازمان فضایی ژاپن، احتمال این امر زیاد است که پنل‌های خورشیدی که نیروی باتری ماهواره را تامین می‌کردند، از دستگاه جدا شده‌اند.

آنها اوائل ماه جاری اظهار کرده بودند که اگر نیمی از شش پنل خورشیدی ماهواره سالم مانده باشند، این دستگاه می‌تواند به کار خود ادامه دهد.

سیاهچاله‌ها تاکنون بطور مستقیم مشاهده نشده‌اند اما دانشمندان بر این باورند که آن‌ها ستارگان عظیم از هم پاشیده شده‌ای هستند که کشش گرانشی قدرتمند آن‌ها نمی‌گذارد چیزی از آن‌ها بگریزد.

دانشمندان در ماه فوریه برای نخستین بار از مشاهده امواج گرانشی خبر دادند که به گفته آن‌ها در اثر برخورد دو سیاهچاله غول‌پیکر ایجاد شده بودند.

پرتاب بعدی یک ماهواره مشابه توسط سازمان فضایی اروپا برای سال ۲۰۲۸ برنامه‌ریزی شده است.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .