نخستین مدرک مستقیم از جو باستانی غنی از اکسیژن مریخ

سنگهای موجود در سطح مریخ به ارائه بهترین سرنخ در مورد برخورداری این سیاره از جو غنی از اکسیژن در گذشته پرداخته‌اند. نخستین مدرک مستقیم از جو باستانی غنی از اکسیژن مریخ

به گزارش سرویس علمی ایسنا، مریخ کنیه خود یعنی "سیاره سرخ" را مدیون وجود مقادیر فراوان اکسیدآهن یا زنگار بر روی سطح آن است. اکنون کاوشگر کنجکاوی ناسا علاوه بر آهن توانسته مقادیر قابل توجهی از اکسید منگنز را در سنگهای دهانه گیل شناسایی کند.

محققان این ماموریت در نشست سالانه ژئوفیزیک اروپا در وین اظهار کردند که سه درصد سنگهای بررسی شده در مریخ از مقادیر بالای اکسید منگنز برخوردار هستنند که نیاز به آب زیاد و شرایط اکسیده شدن قوی دارند. از این رو جو سیاره سرخ احتمالا در گذشته از مقادیر زیادی از اکسیژن برخوردار بوده است.

جو کنونی مریخ دارای ۹۵ درصد دی‌اکسیدکربن است و تنها مقادیر ناچیزی اکسیژن دارد. با این حال محققان زیادی اظهار کرده‌اند که این سیاره در گذشته باید از یک جو غنی از اکسیژن برخوردار بوده باشد. اکنون قویترین شاهد از وجود این ماده تا به امروز توسط کاوشگر کنجکاوی ارائه شده است.

کنجکاوی وجود اکسید منگنز را با کمک ابزار ChemCam شناسایی کرده که با لیزر به سنگها شلیک کرده و غبار حاصله را برای شناسایی مواد شیمیایی و معدنی آن بررسی می‌کند. محققان هنوز سن دقیق اکسید منگنز را مشخص نکرده‌اند اما امیدوارند بتوانند این کار را در آینده با داده‌های بیشتر این مریخ‌نورد انجام دهند.

از آنجایی که بسیاری از رسوبات اکسید منگنز نزدیک به دریاچه‌ای هستند که در گذشته در دهانه گیل وجود داشته، محققان معتقدند که جریان مایع با اکسیژن دارای اکسیژن محلول در آن ممکن است در شکل‌گیری این رسوبات نقش داشته باشد.

دو نمونه رسوب مریخی غنی از منگنز

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.