آمادگی تلسکوپ فرمی ناسا برای کشف منبع امواج گرانشی

با توجه به اساس و شواهد تئوری نسبت عام آلبرت انیشتین، بیش از یک میلیارد سال است که امواج انرژی به آرامی در نزدیکی کره زمین، فضا و زمان را در هم نوردیده است. آمادگی تلسکوپ فرمی ناسا برای کشف منبع امواج گرانشی

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خراسان و به نقل از زی نیوز، این اختلالات که توسط امواج گرانشی ایجاد شده بود بوسیله تجهیزات رصدخانه امواج گرانشی تداخل‌ سنج لیزری در هنفورد واقع در واشنگتن و لیوینگستون در لوئیزیانا برای اولین بار کشف شد.

این اکتشاف راه را برای تحقیقات علمی بسیاری هموار کرد و از این طریق دانشمندان به افق‌های جدیدی دست پیدا می‌کنند که در آن قادر به درکی متفاوت از عملکرد جهان خواهند بود.

اگرچه چند ثانیه پس از انتشار این خبر، آشکارساز GBM تلسکوپ فضایی فرمی ناسا پرتوهای گاما را رصد کرد به طوری که موقعیت این پرتوها با امواج گرانشی کشف شده مطابقت داشت.

از آنجایی که انتظار می‌رفت سیاه‌چاله‌ها بدون تولید هرگونه نوری با هم ادغام شوند، مشاهده این پرتوها عجیب به نظر می‌رسید و در همین حین بود که تلسکوپ فضایی اشعه گامای فرمی وارد عمل شد.

ناسا با تشخیص نور حاصل از منبع امواج گرانشی قادر به درک عمیق‌تری نسبت به این رخداد خواهد بود. آشکارساز GBM فرمی که به پرتوهای ایکس و گاما حساس است کل آسمان را بدون محدودیت زمین با انرژی‌های ۸ هزار و ۴۰ میلیون الکترون ولت مشاهده کرد. برای مقایسه بیشتر انرژی امواج مرئی بین دو تا سه الکترون ولت هستند.

والری کاناگتون، یکی از اعضای تیم GBM مرکز ملی فناوری و علوم در هانسویل واقع در آلباما، می‌گوید: این اکتشاف احتمال کمی در دریافت خطا دارد، اما پیش از بازنویسی کتاب درسی آن باید انفجارهای بیشتری را در ارتباط با امواج گرانشی از ادغام سیاهچاله‌ها مشاهده کنیم.

همچنین آژانس فضایی ایالات متحده آمریکا ویدئویی را منتشر کرده که در آن ادغام سیاه‌چاله‌ها و امواج گرانشی به صورت بصری قابل مشاهده است.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .