آمادگی تلسکوپ فرمی ناسا برای کشف منبع امواج گرانشی

با توجه به اساس و شواهد تئوری نسبت عام آلبرت انیشتین، بیش از یک میلیارد سال است که امواج انرژی به آرامی در نزدیکی کره زمین، فضا و زمان را در هم نوردیده است. آمادگی تلسکوپ فرمی ناسا برای کشف منبع امواج گرانشی

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خراسان و به نقل از زی نیوز، این اختلالات که توسط امواج گرانشی ایجاد شده بود بوسیله تجهیزات رصدخانه امواج گرانشی تداخل‌ سنج لیزری در هنفورد واقع در واشنگتن و لیوینگستون در لوئیزیانا برای اولین بار کشف شد.

این اکتشاف راه را برای تحقیقات علمی بسیاری هموار کرد و از این طریق دانشمندان به افق‌های جدیدی دست پیدا می‌کنند که در آن قادر به درکی متفاوت از عملکرد جهان خواهند بود.

اگرچه چند ثانیه پس از انتشار این خبر، آشکارساز GBM تلسکوپ فضایی فرمی ناسا پرتوهای گاما را رصد کرد به طوری که موقعیت این پرتوها با امواج گرانشی کشف شده مطابقت داشت.

از آنجایی که انتظار می‌رفت سیاه‌چاله‌ها بدون تولید هرگونه نوری با هم ادغام شوند، مشاهده این پرتوها عجیب به نظر می‌رسید و در همین حین بود که تلسکوپ فضایی اشعه گامای فرمی وارد عمل شد.

ناسا با تشخیص نور حاصل از منبع امواج گرانشی قادر به درک عمیق‌تری نسبت به این رخداد خواهد بود. آشکارساز GBM فرمی که به پرتوهای ایکس و گاما حساس است کل آسمان را بدون محدودیت زمین با انرژی‌های ۸ هزار و ۴۰ میلیون الکترون ولت مشاهده کرد. برای مقایسه بیشتر انرژی امواج مرئی بین دو تا سه الکترون ولت هستند.

والری کاناگتون، یکی از اعضای تیم GBM مرکز ملی فناوری و علوم در هانسویل واقع در آلباما، می‌گوید: این اکتشاف احتمال کمی در دریافت خطا دارد، اما پیش از بازنویسی کتاب درسی آن باید انفجارهای بیشتری را در ارتباط با امواج گرانشی از ادغام سیاهچاله‌ها مشاهده کنیم.

همچنین آژانس فضایی ایالات متحده آمریکا ویدئویی را منتشر کرده که در آن ادغام سیاه‌چاله‌ها و امواج گرانشی به صورت بصری قابل مشاهده است.

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.