پرورش سیب‌زمینی در خاک شبه‌ مریخی پرو

دانشمندان ناسا در حال همکاری با محققان مرکز بین‌المللی سیب‌زمینی در لیما برای بررسی امکان پرورش این گیاه در مریخ هستند و از خاک مریخ‌ مانند بیایان "پامپا دلا جویا" برای کشت استفاده کرده‌اند. پرورش سیب‌زمینی در خاک شبه‌ مریخی پرو

به گزارش سرویس علمی ایسنا، مریخ شاید بتواند سیاره‌ای قابل سکونت برای انسان باشد، از این رو ناسا کار کشت سیب‌زمینی را در یک بیابان در پرو آغاز کرده‌ است.

چند آرمانگرای فضایی مانند جف بزوس، بنیانگذار شرکت بلو اوریجین می‌خواهند انسان‌ها کار و زندگی را در فضا آغاز کنند. آن‌ها به تدریج با طراحی و ساخت سکونتگاه در حال واقعی کردن این ایده هستند. در این راستا ناسا به آماده‌سازی برای تولید مواد غذایی در فضا پرداخته است.

محققان به بررسی انواع سیب‌زمینی‌هایی که ممکن است برای کشت در سیاره مریخ مناسب باشند، پرداخته‌اند.

چرا سیب‌زمینی؟

در سال ۲۰۱۲، کاوشگر کنجکاوی جریان‌های آب را در سیاره سرخ شناسایی کرد که به معنی امکان‌پذیر بودن کشت در آن است. سیب‌زمینی به عنوان یک محصول اصلی جهانی از سازگاری بالایی به تغییرات آب‌وهوایی برخوردار است. این گیاه غنی از پروتئین، کربوهیدارت، آهن، ویتامین C و روی است.

به گفته مرکز بین‌المللی سیب‌زمینی، پرو از بیش از ۴۵۰۰ گونه سیب‌زمینی برخوردار بوده و انواع پرورش یافته در این کشور نه تنها برای خوردن مناسب هستند بلکه می‌توانند به عنوان باتری در سفرهای فضایی استفاده شوند.

بیایان پامپا دلا جویا یکی از خشکترین مناطق زمین است که تنها یک میلیمتر بارش سالانه دریافت می‌کند. این بیابان بخشی از صحرای بزرگ آراکاما است که ناسا آن را به دلیل شرایط مریخ مانندش بررسی می‌کند.

دانشمندان برای این تحقیق، ۶۵ گونه از سیب‌زمینی‌های مقاوم را انتخاب کردند که در بیش از ۵۹۰ کیلوگرم خاک بیابان کاشته خواهد شد.

اگر سیب‌زمینی‌ها با موفقیت رشد کنند، مجددا در یک شبیه‌ساز که از شرایط جوی موجود در مریخ تقلید می‌کند، کاشته خواهد شد. جو مریخ از اکسیژن کمی برخوردار بوده و دارای ۹۶ درصد دی‌اکسیدکربن است. دمای سیاره سرخ در محدوده منفی ۸۴ درجه فارنهایت متفاوت است. این سیاره همچنین دارای سطوح بالایی از تابش است و ۶۰ درصد گرانش کمتری از زمین دارد.

والتر آموروس، دانشمند اهل پرو از مرکز بین‌المللی سیب‌زمینی پیش‌بینی کرده که ۵۰ درصد از سیب‌زمینی‌ها با موفقیت رشد خواهند کرد اما تنها حدود ۱۰ درصد از آن‌ها یک سیب‌زمینی مناسب تولید خواهند کرد. وی همچنین تاکید کرد که دمای بالا و خشکسالی شدید می‌تواند طعم گیاه را تغییر دهد.

آموروس افزود: من تصور نمی‌کنم این گیاهان در هوای باز در مریخ رشد کنند بلکه باید در شرایط کنترل شده و در زیر گنبد کاشته شوند.

در حال حاضر فضانوردان از گوشت، مرغ و ماهی سالمون خشک شده تغذیه می‌کنند. ادویه‌هایی مانند نمک و فلفل در شکل مایع وجود داشته و نوشیدنی‌ها با نی خورده می‌شوند.

ناسا همچنین اخیرا تحقیقات دیگری را بر روی گیاهانی مانند کلم انجام داده که در حال حاضر در محفظه‌های گیاه در ایستگاه فضایی بین‌المللی پرورش یافته‌اند.

در صورت ناموفق ماندن کشت گیاه در خاک مریخ، می‌توان آن‌ها را با روش‌های هیدروپونیک و هواکشت پرورش داد که کودشان از گیاهان غیرقابل خوردن و ادرار تامین می‌شود.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.