تولید نخستین جنین پستانداران در فضا

دانشمندان چینی روز گذشته (یکشنبه) از تولید موفق جنین‌های موش مرحله اولیه برای نخستین بار در یک ماهواره ریزگرانش فضایی قابل بازیابی خبر دادند که به زودی به زمین باز خواهد گشت.

تولید نخستین جنین پستانداران در فضا

به گزارش سرویس علمی ایسنا، کاوشگر تحقیقاتی SJ-۱۰ که در روز ششم آوریل (۱۸ فروردین) به فضا پرتاب شده بود، بیش از ۶۰۰۰ جنین موش را در یک محفظه خودکفا به اندازه یک مایکروویو با خود حمل می‌کرد.

۶۰۰ جنین از میان این گروه در زیر دوربین با وضوح بالا قرار گرفتند که هر چهار ساعت برای چهار روز از آن‌ها تصویربرداری شده و به زمین ارسال می‌شد.

تصاویر نشان دادند که جنین‌ها در حدود ۷۲ ساعت پس از پرتاب کاوشگر از مرحله دو سلولی که یک مرحله رخ جنینی است به مرحله ثانویه بلاستوسیست که تکثیر سلولی محسوس رخ می‌دهد، رشد کردند. این زمانبندی به میزان زیادی با رشد جنین بر روی زمین مطابقت داشت. به سایر جنین‌های موجود در این ماهواره در ۷۲ ساعت پس از پرتاب ثابت‌کننده تزریق شد تا آثار محیط فضایی بر روی رشد جنین مورد بررسی قرار بگیرد.

این نخستین گزارش رشد موفق جنین پستانداران در فضا در تاریخ بشری است.

دانشمندان پس از بازگشت SJ-۱۰ به زمین، جنین‌های بازیابی شده را با نمونه‌های روی زمین مقایسه کرده و تحلیل‌های بیشتری بر روی مشخصات رشد اولیه جنین در فضا انجام خواهند داد.

این کاوشگر قرار است در یک ناحیه مشخص شده در شهر سیزیوانگ مغولستان داخلی فرود بیاید. طبق گزارش‌های اولیه، کل مجموعه این کاوشگر از طول عمر ۱۵ ساله برخوردار است.

این فضاپیمای گلوله‌ای شکل از ۱۹ تجربه شامل فیزیک سیالات ریزگرانش، احتراق ریزگرانش، ماده فضایی، آثار تابش فضایی، آثار زیستی ریزگرانش و فناوری زیستی فضایی برخوردار است. یکی از این تجربیات به بررسی تاثیر تابش فضایی برای ثبات ژنتیکی سلول‌های حشرات میوه و موش‌ها پرداخته و یک تجربه احتراق نیز چگونگی سوختن مواد استفاده شده در فضاپیما در فضا برای شناسایی روشهای ساخت کپسول‌های ایمنتر برای ماموریت‌های سرنشین‌دار می‌پردازد.

یک تجربه دیگر که مشارکت بین مرکز ملی علوم فضایی موسسه CAS و سازمان فضایی اروپا است، رفتار نفت خام را تحت فشار بالا بررسی می‌کند. همچنین یک ابزار دیگر بر روی این ماهواره به آزمایش احتراق ذغال‌سنگ و شکل‌گیری آلاینده در ریزگرانش می‌پردازد.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .