پرتاب فضاپیما با سوخت سبز در سال آینده

سال آینده فضاپیمایی به فضا پرتاب می شود که از یک ویژگی مهم یعنی استفاده از سوخت سبز و غیرسمی برخوردار است. پرتاب فضاپیما با سوخت سبز در سال آینده

به گزارش خبرگزاری مهر، درحالی که سیستم های فضایی در عصر حاضر با تکیه بر سوختهایی راهی فضا می شوند که بسیار سمی بوده و اثرات آلاینده قابل توجهی از خود بر جای می گذارند حالا اما دانشمندان از سوختی سبز و غیرسمی که در زمره فناوری های دوست دار محیط زیست قرار می گیرد، برای تأمین نیروی حرکتی فضاپیمایی جدید استفاده می کنند. قرار است این اتفاق مهم در سال ۲۰۱۷ روی دهد.

این مأموریت جدید تحت عنوان GPIM صورت می گیرد که در صورت موفقیت تحولی بزرگ در علوم فضانوردی محسوب می شود.

دانشمندان ناسا از مدتها پیش کار بر روی این نوآوری را آغاز کرده اند و حالا تا پرتاب این فضاپیما از پایگاه نیروی هوای کیپ کاناورال آمریکا در فلوریدا فاصله چندانی ندارند.

بر اساس برنامه ریزی های از پیش صورت گرفته، این فضاپیما سوار بر یک فروند راکت فالکون متعلق به شرکت اسپیس ایکس راهی مدار زمین می شود. این پرتاب بخشی از مأموریت برنامه آزمایشی فضایی نیروی هوایی آمریکا موسوم به STP-۲ محسوب می شود.

به باور بسیاری از دانشمندان این عرصه، مأموریت GPIM نخستین تلاش رسمی و جدی آمریکا در زمینه توسعه پرتابهای فضایی مبتنی بر معیارهای زیست محیطی به شمار می آید.

سوخت جدیدی که برای این منظور تولید شده AF-M۳۱۵E نام دارد که نوعی سوخت نیترات آموینوم هیدروکسیل است. این سوخت در مقایسه با هیدرازین (که امروزه به عنوان سوخت اصلی فضاپیماها در نظر گرفته می شود) تا ۴۵ درصد چگالی بیشتری دارد و این به معنای آن است که در یک مخزن محدود امکان ذخیره سازی مقادیر بیشتری از این سوخت جدید وجود دارد.