نمونه‌برداری از غبار اطراف منظومه شمسی توسط فضاپیمای کاسینی

فضاپیمای کاسینی ناسا که از سال ۲۰۰۴ در مدار سیاره زحل گردش می‌کند، با استفاده از ابزار تحلیلگر غبار کیهانی آنبرد خود از میلیون‌ها ذره فضایی نمونه‌برداری کرده است. نمونه‌برداری از غبار اطراف منظومه شمسی توسط فضاپیمای کاسینی

به گزارش سرویس علمی ایسنا، بیشتر غباری که کاسینی نمونه‌برداری کرده، از قمر انسلادوس سیاره زحل نشات گرفته که از فواره‌های فعال بسیاری بر روی سطح خود برخوردار است اما در این تحلیل غباری، ۳۶ دانه متمایز بودند.

این غبار بیگانه از خارج از منظومه شمسی نشات گرفته است که به غبار میان‌ستاره‌ای موسوم هستند زیرا از فضای بین ستارگان می‌آیند.

کشف غبار میان ستاره‌ای چیز جدیدی نیست. در دهه ۱۹۹۰ یک ماموریت مشترک ناسا و سازمان فضایی اروپا آن را کشف کرد.

شناسایی این غبار، مرحله اول ماموریت بود. ابزار کاسینی همچنین ترکیب غبار میان‌ستاره‌ای را برای اولین بار تحلیل کرد.

این تحلیل نشان داد که دانه‌ها از یخ ساخته نشده‌اند بلکه دارای ساختاری از یک ترکیب معدنی هستند. همه ۳۶ دانه از ساختار شیمیایی یکسانی برخوردار بودند و نشانه‌هایی از سیلیکون، کلسیم، آهن و منیزیم در آن‌ها دیده شد.

کربن و سولفور از عناصر رایج در فضا هستند اما تحلیل غبار میان‌ستاره‌ای نشان داد که نشانه‌های آن‌ها در این دانه‌ها کمتر از میانگین بود.

غبار ستاره‌ای در زمان مرگ ستارگان ایجاد می‌شوند. این غبار معمولا در انواع خاصی از شهاب‌سنگها یافت می‌شوند. این شهاب‌سنگها دانه‌های مذکور را از زمان شکل‌گیری منظومه شمسی در خود حفظ کرده‌اند. در حالت کلی، این غبار بسیار قدیمی بوده اما در شرایط بکری قرار دارند. ترکیبات آن‌ها نیز با هم متفاوت است.

غبار ستاره‌ای که کاسینی بررسی کرده، کاملا متفاوت بود. به گفته محققان، بنظر می‌رسد که این غبار طی یک فرآیند تکراری بطور یکنواختی ساخته شده‌اند.

آن‌ها بر این گمان هستند که احتمالا غبار ستاره‌ای در مناطق شکل‌گیری ستاره در جهان پخش شده و مجددا بطور مکرری با امواج شوک ستارگان مرده فشرده شده‌اند. این فرآیند می‌تواند منجر به شکل‌گیری غبار میان‌ستاره‌ای یکنواخت‌تری شود.

این غبار میان‌ستاره‌ای شامل دانه‌های ریزی هستند که از میان سیستم زحل با سرعت ۷۲ هزار کیلومتر در ساعت عبور می‌کنند. سرعت مذکور از گیر افتادن این دانه‌ها در منظومه شمسی در اثر گرانش خورشید و سیارات آن جلوگیری می‌کند.

این یافته‌ها در مجله Science منتشر شده است.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.