با جاسوس خورشید آشنا شوید

خورشید به عنوان ستاره همیشه سوزان منظومه شمسی دنیای از راز و رمز محسوب می شود که بشر با تکیه بر یکی از پیشرفته ترین تجهیزات ماهواره ای خود پرده از آنها برمی دارد. با جاسوس خورشید آشنا شوید

به گزارش خبرگزاری مهر، ماهواره Solar and Heliospheric Observatory ناسا که به اختصار به آن SOHO گفته می شود چشم تیزبین بشر در برابر خورشید و فعالیتهای شگفت انگیز آن محسوب می شود.

مأموریت این ماهواره از آن چنان اهمیتی برخوردار است که به طور مشترک توسط ناسا و آژانس فضانوردی اروپا (اسا) انجام شده است. این ماهواره اکنون بیش از ۲۰ سال است که از خورشید جاسوسی می کند.

ماهواره SOHO درحالی که فعالیت ستاره همیشه سوزان منظومه شمسی را رصد می کند کشفیات ارزشمند دیگری هم برای بشر به همراه داشته تا جایی که ما اکنون تقریبا می دانیم که خورشید با چه عملکردی می سوزد و به زمین انرژی می بخشد.

آژانس فضانوردی اروپا فهرستی از دستاوردهای این ماهواره ارزشمند را ارایه کرده که در آن می توان به جریانات پیچیده گازی در زیر سطح قابل رؤیت خورشید و همچنین ردیابی تغییرات همیشگی در میدانهای مغناطیسی این ستاره درخشان اشاره کرد.

یکی از چالشهای این مأموریت به سال ۱۹۹۸ مربوط می شد. در ژوئن آن سال دانشمندان فاصله زیادی تا از دست دادن ماهواره SOHO نداشتند. درحالی که کمتر از سه سال از پرتاب این ماهواره گذشته بود و کالیبره کردن ژیروسکوپ آن نیز به تازگی انجام شده بود دانشمندان متوجه شدند که ماهوارره در موقعیت نادرستی قرار گرفته و به همین دلیل ارتباط مناسبی با زمین برقرار نمی کرد و به تبع آن پاسخی به فرمانهای صادر شده از مرکز کنترل زمینی نمی داد.

نجات ماهواره SOHO پس از سه ماه تلاش مستمر در نهایت به نتیجه نشست.

این ماهواره به عنوان ابزاری قدرتمند در کشف دنباله دارها نیز به کار گرفته می شود هرچند اصولا برای این منظور طراحی نشده است.

ماهواره SOHO تا نوامبر سال ۲۰۱۲ موفق به کشف ۲۴۰۰ دنباله دار شده است. به بیان دیگر می توان گفت هر ۲.۶ روز یکبار یک دنباله دار را شناسایی می کند!
    جاسوس خورشید در دوم دسامبر سال ۱۹۹۵ از پایگاه فضایی کیپ کاناورال فلوریدا و سوار بر یک فروند راکت اطلس ۲ به فضا پرتاب شد و پس از گذشت ۴ ماه به نقطه از پیش تعیین شده رسید.

ماهواره SOHO هم اکنون در فاصله ۱.۵ میلیون کیلومتری زمین قرار دارد.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.