آغاز به کار مدارگرد پیگیری گاز اروپا در فضا

سازمان فضایی اروپا آغاز به کار مدارگرد پیگیری گاز (TGO) را اعلام و ماموریت ExoMars ۲۰۱۶ خود را تائید کرد و از دریافت نخستین تصاویر آزمایشی آن خبر داد. آغاز به کار مدارگرد پیگیری گاز اروپا در فضا

به گزارش سرویس علمی ایسنا به نقل از اسپیس، این فضاپیما که در روز ۱۴ مارس (۲۴ اسفند ۱۳۹۴) از پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان به فضا پرتاب شده بود، یک ماموریت مشترک بین روسیه و سازمان فضایی اروپا به مقصد مریخ است.

مدارگرد TGO در روز هفتم آوریل در فاصله ۸۳ میلیون کیلومتری از زمین نخستین تصویر از آسمان را به عنوان بخشی از فرآیند راه‌اندازی خود به زمین ارسال کرد. این تصویر توسط دوربین گردان مدارگرد ثبت شده است.

علاوه بر آزمایش، دوربین تیم کنترل همچنین این فضاپیما را تحت تمرینات راه‌اندازی بیشتری قرار داد. سیستم‌های کنترل، ناوبری و ارتباطی به کار انداخته شدند و آنتن رادیویی ۲.۲ متری high-gain مدارگرد نیز برای ارائه یک ارتباط دومگا بیت بر ثانیه با زمین مستقر شد. حسگرهای پیگری گاز برای بررسی سطوح یخی سیاره مریخ نیز فعال و آزمایش شدند. ماژول شیاپارلی (Schiaparelli) نیز مورد بررسی قرار گرفت.

ماموریت ExoMars ۲۰۱۶ شامل مدارگرد TGO و ماژول نمایشگر ورود و فرود شیاپارلی قرار است به دنبال نشانه‌های حیات در سیاره مریخ بگردد. مدارگرد مذکور پس از قرار گرفتن در ایستگاه خود در اکتبر سال جاری به دنبال نشانه‌های متان در جو مریخ پرداخته، مکانیسم‌های تولید کننده این گاز را برای تشخیص منشا زمین‌شناسی، شیمیایی یا زیستی آن بررسی خواهد کرد. این ماموریت همچنین تصاویری از سطح سیاره سرخ را ارسال کرده و به دنبال رسوب یخ در آن خواهد گشت.

در این زمان، ماموریت ماژول شیاپارلی نیز شامل نمونه‌برداری از جو مریخ در زمان فرود بر روی سطح آن خواهد بود. اگرچه این خودرو یک فرودگر نیست اما به آزمایش رادار فرود، دوربین‌های ناوبری و سایر ابزاری خواهد پرداخت که در ماموریت فرودگر ExoMars ۲۰۱۸ استفاده خواهد شد. اگر این خودرو در زمان سقوط سالم بماند، قادر به ارسال تصویر از روی سطح نخواهد بود اما به کار ارسال اطلاعات دورسنجی تا زمان پایان یافتن باتری آن ادامه خواهد داد.

ماموریت EXOMars ۲۰۱۶ قرار است یک اصلاح مسیر بزرگ را در ماه ژوئیه انجام دهد تا مسیر مناسبی را برای ملاقات با مریخ در تاریخ ۱۹ اکتبر (۲۸ مهر) ایجاد کند.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.