نقش کاسینی در یافتن سیاره نهم

دانشمندان در پی استفاده از شواهد بدست آمده از کاوشگر کاسینی برای یافتن اطلاعاتی در مورد سیاره نهم هستند. نقش کاسینی در یافتن سیاره نهم

به گزارش سرویس علمی ایسنا، اخیرا مایک برون و کنستانتین باتیجین دو دانشمند نجوم از موسسه فناوری کالیفرنیا، شواهدی دال بر وجود سیاره نهم ارائه کرده و برآورد کردند که این سیاره ممکن است در یک مدار فوق العاده طولانی به دور خورشید بچرخد که گردش کامل آن ۱۰۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ سال به طول می‌انجامد.

برخی مشاهدات در فضاپیمای کاسینی که در مدار سیاره زحل قرار دارد، موجب دامن زدن به این امید شد که این سیاره از دست رفته به زودی تشخیص داده خواهد شد.
    برخی از کارشناسان، تخمین زدند که این اتفاق می‌تواند در کمتر از یک سال به وقوع بپیوندد.

شواهد به دست آمده حاکی از وجود یک جسم غیرمعمول است اما به گفته محققان این پژوهش، این یک داستان پیچیده است که توضیح آن تنها با یک تصویر استاندارد دشوار است.

دانسته‌های تیم براون از وجود سیاره نهم مبتنی بر اثرات گرانشی روی برخی اشیاء بر روی کمربند کوییپر (یعنی اجزای یخ زده‌ای که فراتر از مدار نپتون به دور خورشید می‌چرخند) است اگرچه به طور نظری، گرانش آن باید تا حدی روی سیارات، قمرها و حتی روی هر سفینه چرخنده تاثیر بگذارد.

تیم آگنس فینگا در رصدخانه Côte d’Azur فرانسه و همکارانش به بررسی این موضوع پرداختند که آیا یک مدل نظری در مورد سیاره نهم که آنها به مدت یک سال بر روی آن کار کرده‌اند می‌تواند آشفتگی‌های مختصر دیده شده در چرخش کاسینی را تبیین کند.

قطعه گمشده این پازل فقط می‌تواند وجود سیاره نهم باشد و هشت سیاره در منظومه شمسی، ۲۰۰ سیارک و پنج تا از سنگین ترین اشیا کمربند کوییپر نمی‌توانند به درستی عامل آن تلقی شوند. در نتیجه فینگا و همکارانش مدل‌های به روز شده که در آن سیاره نهم را در نقاط مختلفی در چرخش فرضی خود جای‌گذاری کرده بودند را با این اطلاعات مقایسه کرده و به یک نقطه جالب رسیدند.

وجود ۶۰۰ واحد نجومی که در حدود ۹۰ میلیارد کیلومتر دور از صورت فلکی نهنگ قرار دارد می تواند چرخش کاسینی را به خوبی تبیین کند. گرچه فینگا هنوز قانع نشده که مسبب چرخش‌های عجیب این کاوشگر را یافته است.

محققان این پژوهش می‌گویند که بر فرض وجود داشتن این سیاره نهم به کشف آن تا ۳ یا ۴ سال آینده خوشبین هستند.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.