وضعیت اضطراری تلسکوپ کپلر ناسا

شکارچی سیاره‌های ناسا وارد محدود‌ترین وضعیت عملیاتی خود شد درحالی که دانشمندان ناسا همچنان در تلاشند دلیل نقص فنی پیش آمده را دریابند. وضعیت اضطراری تلسکوپ کپلر ناسا

براساس گزارش Cnet، ناسا اعلام کرد رصد‌خانه فضایی کپلر رسما وارد وضعیت اضطراری شد، این به آن معنی است که این تلسکوپ وارد محدود‌ترین وضعیت عملیاتی خود شد تا مهندسان از پایگاه زمینی بتوانند نقص موجود در آن را شناسایی کرده و آن را دوباره به حالت قبل بازگردانند.

این تلسکوپ که هم‌اکنون در فاصله بیش از ۱۲۰ میلیون کیلومتری از زمین قرار دارد و تاکنون توانسته بیش از پنج هزار سیاره را در خارج از سامانه خورشیدی رصد کند، هفته گذشته دچار وضعیت اضطراری شد. آخرین تماسی که با این تلسکوپ برقرار شده چهارم آوریل ۲۰۱۶ بوده‌است و تا پیش از آن همه‌چیز کاملا عادی بوده‌است.

پایگاه زمینی روز پنجشنبه به بروز این مشکل پی برد، درست پیش از آنکه بخواهند در فصل جدیدی از برنامه شکار سیاره‌ای کپلر را به سوی مرکز کهکشان راه‌شیری نشانه بگیرند. قرار بود کپلر به همراه رصد‌خانه‌های زمینی به جستجوی میلیون‌ها ستاره در قلب کهکشان راه شیری بپردازد به این امید که بتواند سیاره‌هایی را در مدار این ستاره‌ها یا در میان سیاره‌ها بیابد.

این جدید‌ترین بحرانی است که کپلر در طول عمر کاری‌اش با آن مواجه شده‌است. این فضاپیما که در سال ۲۰۰۹ پرتاب شده‌است، توانست در سال ۲۰۱۲ بخش اول ماموریت خود را با موفقیت به پایان برساند. با وجود نقص‌های متعدد و پی در پی، کپلر تا به امروز به فعالیت خود در غالب پروژه K۲ ادامه داده‌است. اما بروز نقص فنی جدید با وجود فاصله ۱۲۰ میلیون کیلومتری که از زمین دارد، روند تعمیر را دشوارتر خواهد‌ساخت.

درسال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ دو چرخ از چهار چرخ واکنشی تلسکوپ از کار افتادند و مهندسان مجبور شدند ماموریت این تلسکوپ را تغییر داده و برنامه‌ای جدید برای یافتن سیاره‌هایی در مدار ستاره‌های کوتوله سرخ بنویسند. پیش از این نقص فنی جدید کپلر در آستانه آغاز نهمین کمپین ماموریت K۲ بود،‌اما این بخش از ماموریت اکنون به تاخیر افتاده‌است.

به گفته چارلی سوبک مدیر پروژه کپلر، حتی اگر با سرعت نور سیگنالی را به سوی کپلر بفرستیم، روند ارسال و دریافت این سیگنال ۱۳ دقیقه طول خواهد‌کشید.  سوبک می‌گوید درحال حاضر اولویت اصلی مهندسان ناسا در این پروژه رفع نقص ایجاد شده در کپلر است.

به گفته ناسا،‌تا به امروز بیش از هزار سیاره (۱۹۶۳ سیاره) از پنج هزار سیاره کشف شده توسط کپلر به تایید رسیده‌اند. این تلسکوپ به احترام اخترشناس آلمانی یوهانس کپلر نامگذاری شده‌است.

منبع:همشهری آنلاین

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.