وضعیت اضطراری تلسکوپ کپلر ناسا

شکارچی سیاره‌های ناسا وارد محدود‌ترین وضعیت عملیاتی خود شد درحالی که دانشمندان ناسا همچنان در تلاشند دلیل نقص فنی پیش آمده را دریابند. وضعیت اضطراری تلسکوپ کپلر ناسا

براساس گزارش Cnet، ناسا اعلام کرد رصد‌خانه فضایی کپلر رسما وارد وضعیت اضطراری شد، این به آن معنی است که این تلسکوپ وارد محدود‌ترین وضعیت عملیاتی خود شد تا مهندسان از پایگاه زمینی بتوانند نقص موجود در آن را شناسایی کرده و آن را دوباره به حالت قبل بازگردانند.

این تلسکوپ که هم‌اکنون در فاصله بیش از ۱۲۰ میلیون کیلومتری از زمین قرار دارد و تاکنون توانسته بیش از پنج هزار سیاره را در خارج از سامانه خورشیدی رصد کند، هفته گذشته دچار وضعیت اضطراری شد. آخرین تماسی که با این تلسکوپ برقرار شده چهارم آوریل ۲۰۱۶ بوده‌است و تا پیش از آن همه‌چیز کاملا عادی بوده‌است.

پایگاه زمینی روز پنجشنبه به بروز این مشکل پی برد، درست پیش از آنکه بخواهند در فصل جدیدی از برنامه شکار سیاره‌ای کپلر را به سوی مرکز کهکشان راه‌شیری نشانه بگیرند. قرار بود کپلر به همراه رصد‌خانه‌های زمینی به جستجوی میلیون‌ها ستاره در قلب کهکشان راه شیری بپردازد به این امید که بتواند سیاره‌هایی را در مدار این ستاره‌ها یا در میان سیاره‌ها بیابد.

این جدید‌ترین بحرانی است که کپلر در طول عمر کاری‌اش با آن مواجه شده‌است. این فضاپیما که در سال ۲۰۰۹ پرتاب شده‌است، توانست در سال ۲۰۱۲ بخش اول ماموریت خود را با موفقیت به پایان برساند. با وجود نقص‌های متعدد و پی در پی، کپلر تا به امروز به فعالیت خود در غالب پروژه K۲ ادامه داده‌است. اما بروز نقص فنی جدید با وجود فاصله ۱۲۰ میلیون کیلومتری که از زمین دارد، روند تعمیر را دشوارتر خواهد‌ساخت.

درسال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ دو چرخ از چهار چرخ واکنشی تلسکوپ از کار افتادند و مهندسان مجبور شدند ماموریت این تلسکوپ را تغییر داده و برنامه‌ای جدید برای یافتن سیاره‌هایی در مدار ستاره‌های کوتوله سرخ بنویسند. پیش از این نقص فنی جدید کپلر در آستانه آغاز نهمین کمپین ماموریت K۲ بود،‌اما این بخش از ماموریت اکنون به تاخیر افتاده‌است.

به گفته چارلی سوبک مدیر پروژه کپلر، حتی اگر با سرعت نور سیگنالی را به سوی کپلر بفرستیم، روند ارسال و دریافت این سیگنال ۱۳ دقیقه طول خواهد‌کشید.  سوبک می‌گوید درحال حاضر اولویت اصلی مهندسان ناسا در این پروژه رفع نقص ایجاد شده در کپلر است.

به گفته ناسا،‌تا به امروز بیش از هزار سیاره (۱۹۶۳ سیاره) از پنج هزار سیاره کشف شده توسط کپلر به تایید رسیده‌اند. این تلسکوپ به احترام اخترشناس آلمانی یوهانس کپلر نامگذاری شده‌است.

منبع:همشهری آنلاین