قلب کهکشان راه شیری با بیش از نیم میلیون ستاره عظیم

تلسکوپ فضایی هابل به عمق قلب کهکشان راه شیری ما خیره شده است به کمک این تصویر بیش از نیم میلیون ستاره و بسیاری اسرار شگفت انگیز کشف شده است. قلب کهکشان راه شیری با بیش از نیم میلیون ستاره عظیم

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ناسا در بیانیه ای اعلام کرد: این تصویر خیره کننده مجموعه ای از ستاره ها را در این بخش کهکشان نشان می دهد بخشی از این ستاره ها خوشه های ستاره ای هسته ای هستند که عظیم ترین و متراکم ترین خوشه های ستاره ای در کهکشان ما به حساب می آیند. در این مجموعه‌ی ستاره ای یک میلیون خورشید بین ما و نزدیک ترین همسایه ستاره ای ما آلفا قنطورس دیده شده است.

دانشمندان با استفاده از نور مادون قرمز که در مقابل دیدگان انسان ها نامرئی است این تصویر را گرفته اند. ابرهای متراکم، گاز و گرد و غبار که مانند شبح در تصویر دیده می شوند باعث می شوند که تصاویر نجومی ستارگان پس زمینه روشن و تاریک داشته باشد. این ابرها در برخی موارد به حدی ضخیم هستند که حتی  نور مادون قرمز هابل نیز نمی تواند در آنها نفوذ کند.

آژانس فضایی تشریح کرد: ما با مرکز کهکشان راه شیری ۲۷ هزار سال نوری فاصله داریم. ستاره شناسان تخمین می زنند که حدود ۱۰ میلیون ستاره کم نور در این تصویر وجود دارند که به خوبی دیده نمی شوند. جرم سیاه چاله کهکشان راه شیری حدود ۴ میلیون برابر جرم خورشید است.

ستاره شناسان سیاه چاله ای در کهکشان غول پیکر NGC ۴۸۸۹ کشف کردند که ۳۰۰ میلیون سال نوری از ما فاصله دارد. تلسکوپ فضایی هابل را ناسا در سال ۱۹۹۰ راه اندازی  کرد. در سال گذشته جشن ۲۵ سالگی این تلسکوپ گرفته شد. این تلسکوپ  را ناسا و آژانس فضایی اروپا به کمک هم اداره می کنند.

ناسا در تلاش است که با تلسکوپی قوی تر از تلسکوپ هابل اسرار بیشتری را از جهان هستی بگشاید. در فوریه ناسا از مراحل آغازین ساخت یک تلسکوپ جدید با قدرتی بیش از ۱۰۰ بار بیشتر از تلسکوپ هابل پرده برداری کرد.