ثبت یک تصویر خیره‌کننده جدید از زحل

فضاپیمای کاسینی در مدار زحل یک تصویر بسیار زیبا و جدید از این سیاره حلقه‌دار گرفته است. ثبت یک تصویر خیره‌کننده جدید از زحل

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این تصویر جدید از زحل نشان می‌دهد که نیمی از دومین سیاره بزرگ در منظومه شمسی، توسط نور خورشید روشن شده است. این عکس از ۱.۲ میلیون مایل دورتر از این سیاره عظیم گرفته شده است.

این تصویر با دوربین زاویه باز فضاپیمای کاسینی در ۱۹ فوریه ۲۰۱۶ (۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۴) با استفاده از یک فیلتر طیفی گرفته شده است که هر پیکسل در این تصویر سیاه و سفید جدید نشان دهنده حدود ۶۸ مایل از یک سمت به سمت دیگر است.

فضاپیمای کاسینی در اکتبر ۱۹۹۷ از زمین به فضا فرستاده شد و در سال ۲۰۰۴ به زحل رسید. این رصدخانه یکی از بزرگترین، سنگین‌ترین و پیچیده‌ترین کاوشگرهایی است که به فضا پرتاب شده است. این فضاپیما با یک فضاپیمای کوچک به نام هویگنس همراه بود که از کاسینی به سمت قمر زحل یعنی تیتان فرستاده شد و اطلاعاتی از سطح آن کسب و به زمین مخابره کرد.

کاسینی علاوه بر نقشه برداری از دریاچه‌های متان در قمر زحل (تیتان)، به شناسایی آبفشان‌های یخی (icy geyser) قمر انسلادوس و ردیابی توفانها در جو زحل، بررسی سرزمین تپه‌ای بزرگترین قمر سیاره زحل، کشف ابر یخی عظیم در بالای قطب جنوب تیتان و ضبط تصاویری از قمر یخی انسلادوس پرداخته و مطالعات گسترده‌ای بر روی این سیاره انجام داده است. این فضاپیما همچنین موفق به ثبت تصاویر جدیدی از دریاها و دریاچه‌های متان و اتان مایع بر سطح قمر تیتان شده است.

تصاویر جدید فضاپیمای کاسینی سرنخ‌های جدیدی از نحوه شکل‌گیری دریاچه‌های قمر تیتان را نشان می‌دهد. یک دریاچه بزرگ و چند دریاچه کوچک نزدیک قطب جنوب تیتان وجود دارند، با این حال تمامی دریاچه‌ها در نزدیکی قطب شمال این قمر دیده می‌شوند.

کاسینی یک پروژه مشترک بین ناسا، آژانس فضایی اروپا (ESA) و آژانس فضایی ایتالیا است. این فضاپیما به دور زحل گشته و اطلاعاتی از آن را به زمین مخابره می‌کند.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.