رکوردهای فضایی خواندنی

اکتشافات فضایی همواره با هیجان، اضطراب و اتفاقات خاص همراه بوده و در این میان رکوردهایی برجای مانده که خواندن آنها خالی از لطف نخواهد بود. رکوردهای فضایی خواندنی

به گزارش خبرگزاری مهر، از زمانی که پای بشر به محدوده ای از اطراف زمین که از نظر علمی به آن «فضا» گفته می شود باز شد، همواره شاهد رکوردشکنی های جالب توجهی در این عرصه بوده ایم.

نخستین فضانورد
    در۱۲ آوریل ۱۹۶۱ بشر توانست به خارج از مرزهای محدود زمین نفوذ کند. در این روز یوری گاگارین به مدار زمین پرتاب شد تا پرواز تاریخی ۱۰۸ دقیقه ای را بر فراز سیاره مادر تجربه کند. او نخستین انسانی است که به فضا رفت.

مسن ترین فضانورد
    جان گلن سناتور آمریکایی اهل اوهایو بود که در ۷۷ سالگی و در قالب مأموریت STS-۹۵ سوار بر شاتل دیسکاوری به فضا رفت. این اتفاق تاریخی در اکتبر ۱۹۹۸ روی داد. البته این دومین سفر فضایی این فضانورد به شمار می آمد. او همچنین رکورددار بیشترین فاصله زمانی میان دو مأموریت فضایی است یعنی ۳۶ سال و ۸ ماه!

جرمن تیتوف جوان ترین فضانورد تاریخ

جوان ترین فضانورد
    جرمن تیتوف ۲۶ ساله سوار بر فضاپیمای Vostok ۲ در آگوست سال ۱۹۶۱ به فضا رفت. او دومین انسانی است که به مدار زمین رفته است و در خلال این مأموریت ۲۵ ساعته ۱۷ بار به دور زمین چرخید. او همچنین نخستین انسانی محسوب می شود که در فضا خوابیده است.

طولانی مدت ترین حضور متوالی فضایی
    والری پولی کف روس نزدیک به ۴۳۸ روز متوالی در ایستگاه فضایی میر (متعلق به شوروی سابق) ساکن بود. در واقع او از ژانویه ۱۹۹۴ تا مارس ۱۹۹۵ زمین را از بالا نظاره گر بود. از این حیث می توان او را رکورددار طولانی مدت ترین سفر فضایی غیرگروهی به حساب آورد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.