موشک فالکون ۹ با موفقیت فرود آمد

شرکت فضایی اسپیس ایکس آمریکا ماموریت عرضه مجدد سیستم‌های فضایی خود را با ارسال یک محموله سرنشین دار فضایی تجربی به ایستگاه فضایی بین‌المللی(ISS) در روز جمعه از سر گرفت.

موشک فالکون ۹ با موفقیت فرود آمد

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این محموله فضایی سرنشین‌دار که می‌تواند برای اکتشافات اعماق فضای آینده بسیار مهم باشد ساعت ۴:۴۳ دقیقه بعدازظهر روز گذشته انجام شد.

مدتی است که شرکت اسپیس ایکس به دلیل سانحه‌ای که در ماموریت باری هفتمش اتفاق افتاد، پرتاب‌هایش به ایستگاه فضایی را به حالت تعلیق در آورده بود اما این شرکت هم اکنون پرتاب‌های ماهواره‌های مخابراتی تجاری خود را از سر گرفته است.

گفتنی است که این شرکت قرارداد خود را با ناسا برای پرتاب ۱۲ محموله باری به ایستگاه فضایی بین‌المللی ادامه خواهد داد.

این شرکت کالیفرنیایی همچنین توانست با فرود مرحله اول موشک فالکون ۹ خود بر روی یک کشتی در اقیانوس اطلس به موفقیتی جدید دست پیدا کند.

این هشتمین ماموریت ارسال محموله اسپیس ایکس به ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) بود که در آن اسپیس ایکس اقدام به فرود مرحله اول فالکون ۹ بر روی یک کشتی رباتیک کرد که در اقیانوس اطلس در سواحل فلوریدا مستقر شده بود.

لازم به ذکر است که این فرود اولین فرود موفقی بود که شرکت اسپیس ایکس توانست پس از چهار بار شکست آن را به سرانجام برساند. این شرکت همچنین توانست یک فرود نرم موفق در یک کشتی بدون سرنشین در کیپ کاناورال را در ماه دسامبر سال گذشته به نام خود ثبت کند.

ماموریت باری هفتم این شرکت که در ماه ژوئن ۲۰۱۵ (تیر ماه ۱۳۹۴) آغاز شد، در حدود دو دقیقه پس از پرتاب با یک انفجار به پایان رسید و موشک فالکون ۹ در آسمان فلوریدا تکه‌تکه شد.

به گفته ناسا، پرتاب محموله باری تا حد زیادی میزان حجم حمل و نقل در راه‌اندازی برای ماموریت‌های فضایی آینده را کاهش داده و جای کمتری هم بر روی یک موشک اشغال می‌کند.

کپسول باری دراگون که سوار بر موشک فالکون۹ پرتاب شد، حامل ۳۱۷۵ کیلوگرم آذوقه و تدارکات و ابزارآلات علمی برای این ماموریت بود که شامل ماژول BEAM شرکت بیگلو ایروسپیس نیز بود. ماژول (BEAM ( Bigelow Expandable Activity Module که به معنای ماژول فعالیت باد شدنی(متورم شونده) بیگلو است، به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل خواهد شد تا عملکرد ماژول‌های باد شدنی را در مدار را به مدت ۲ سال مورد آزمایش قرار دهد.

مرحله اول فالکون ۹، مدت کوتاهی پس از پرتاب جدا شده و به سمت سکوی شناور در اقیانوس اطلس روانه شد.

نام این شناور بدون سرنشین «البته من هنوز دوستت دارم» است و در شرق ساحل فلوریدا قرار گرفته بود.

به گفته مدیرعامل و پایه‌گذار شرکت اسپیس ایکس، بوسترهای قابل‌ استفاده مجدد قابلیت این را دارند که هزینه پروازهای فضایی را تا ۱۰۰ برابر کاهش دهند.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.