موشک فالکون ۹ با موفقیت فرود آمد

شرکت فضایی اسپیس ایکس آمریکا ماموریت عرضه مجدد سیستم‌های فضایی خود را با ارسال یک محموله سرنشین دار فضایی تجربی به ایستگاه فضایی بین‌المللی(ISS) در روز جمعه از سر گرفت.

موشک فالکون ۹ با موفقیت فرود آمد

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این محموله فضایی سرنشین‌دار که می‌تواند برای اکتشافات اعماق فضای آینده بسیار مهم باشد ساعت ۴:۴۳ دقیقه بعدازظهر روز گذشته انجام شد.

مدتی است که شرکت اسپیس ایکس به دلیل سانحه‌ای که در ماموریت باری هفتمش اتفاق افتاد، پرتاب‌هایش به ایستگاه فضایی را به حالت تعلیق در آورده بود اما این شرکت هم اکنون پرتاب‌های ماهواره‌های مخابراتی تجاری خود را از سر گرفته است.

گفتنی است که این شرکت قرارداد خود را با ناسا برای پرتاب ۱۲ محموله باری به ایستگاه فضایی بین‌المللی ادامه خواهد داد.

این شرکت کالیفرنیایی همچنین توانست با فرود مرحله اول موشک فالکون ۹ خود بر روی یک کشتی در اقیانوس اطلس به موفقیتی جدید دست پیدا کند.

این هشتمین ماموریت ارسال محموله اسپیس ایکس به ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) بود که در آن اسپیس ایکس اقدام به فرود مرحله اول فالکون ۹ بر روی یک کشتی رباتیک کرد که در اقیانوس اطلس در سواحل فلوریدا مستقر شده بود.

لازم به ذکر است که این فرود اولین فرود موفقی بود که شرکت اسپیس ایکس توانست پس از چهار بار شکست آن را به سرانجام برساند. این شرکت همچنین توانست یک فرود نرم موفق در یک کشتی بدون سرنشین در کیپ کاناورال را در ماه دسامبر سال گذشته به نام خود ثبت کند.

ماموریت باری هفتم این شرکت که در ماه ژوئن ۲۰۱۵ (تیر ماه ۱۳۹۴) آغاز شد، در حدود دو دقیقه پس از پرتاب با یک انفجار به پایان رسید و موشک فالکون ۹ در آسمان فلوریدا تکه‌تکه شد.

به گفته ناسا، پرتاب محموله باری تا حد زیادی میزان حجم حمل و نقل در راه‌اندازی برای ماموریت‌های فضایی آینده را کاهش داده و جای کمتری هم بر روی یک موشک اشغال می‌کند.

کپسول باری دراگون که سوار بر موشک فالکون۹ پرتاب شد، حامل ۳۱۷۵ کیلوگرم آذوقه و تدارکات و ابزارآلات علمی برای این ماموریت بود که شامل ماژول BEAM شرکت بیگلو ایروسپیس نیز بود. ماژول (BEAM ( Bigelow Expandable Activity Module که به معنای ماژول فعالیت باد شدنی(متورم شونده) بیگلو است، به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل خواهد شد تا عملکرد ماژول‌های باد شدنی را در مدار را به مدت ۲ سال مورد آزمایش قرار دهد.

مرحله اول فالکون ۹، مدت کوتاهی پس از پرتاب جدا شده و به سمت سکوی شناور در اقیانوس اطلس روانه شد.

نام این شناور بدون سرنشین «البته من هنوز دوستت دارم» است و در شرق ساحل فلوریدا قرار گرفته بود.

به گفته مدیرعامل و پایه‌گذار شرکت اسپیس ایکس، بوسترهای قابل‌ استفاده مجدد قابلیت این را دارند که هزینه پروازهای فضایی را تا ۱۰۰ برابر کاهش دهند.