اتمام طراحی مفهومی ماهواره «زلزله آیات»

معاون نوآوری، تجاری سازی و انتقال فناوری سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران گفت: طراحی مفهومی ماهواره «زلزله آیات» به اتمام رسیده است و هم اکنون منتظر دریافت بودجه هستیم. اتمام طراحی مفهومی ماهواره «زلزله آیات»

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ماهواره «زلزله آیات» ماهواره ای بومی با هدف پیش بینی زلزله، شناسایی مناطق لرزه خیز و مطالعه روی این مناطق در کشور در نظر گرفته شده است و بر اساس تفاهم نامه همکاری میان پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، طراحی و ساخته می شود.

محمد حسن انتظاری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما گفت: در سال جدید منتظر سیاستگذاری مسولان در بحث ماهواره ها هستیم.

معاون نوآوری، تجاری سازی و انتقال فناوری سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران افزود: از جمله برنامه ما درسال جدید طراحی ماهواره زلزله آیات و پیگیری آخرین وضعیت ماهواره مصباح است.

انتظاری با اشاره به اتمام طراحی مفهومی ماهواره آیات اظهار داشت: هم اکنون منتظردریافت اعتبار و بودجه برای ادامه فعالیت این ماهواره هستیم.

وی در خصوص آخرین وضعیت ماهواره «مصباح» هم اظهار داشت: تصمیم گیری برای پرتاب این ماهواره نیز انجام شده است و هم اکنون منتظر دریافت بودجه هستیم.

ماهواره«مصباح» از نوع ماهواره‌های مدار پایین است و قرار است از آن برای فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و آموزشی استفاده شود. شناسایی منابع آبی، خاکی، معدنی، هواشناسی، کنترل شبکه‌های آب، برق، نفت و گاز و کمک رسانی در حوادث غیرمترقبه از جمله اهداف ساخت و پرتاپ ماهواره «مصباح» است.

موافقتنامه ساخت ماهواره «مصباح» در سال ۱۳۷۶ میان وزارتخانه‌های علوم و ارتباطات به امضاء رسید و ساخت نمونه آزمایشگاهی این ماهواره طی سال‌های۱۳۷۸تا ۱۳۸۰ با همکاری سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و مرکز تحقیقات مخابرات انجام شد. ساخت مدل مهندسی و فضایی ماهواره مصباح نیز با همکاری یک شرکت ایتالیایی توسط نیروهای متخصص داخلی انجام شده‌است.