تصویر تازه روزتا از دنباله‌دار ۶۷/P

تصویر جدید فضاپیمای روزتا به نمایش دنباله‌دار ۶۷P/Churyumov-Gerasimenko در نمایی تازه پرداخته که در آن، سایه این جسم در مقابل خورشید به نمایش در آمده است. تصویر تازه روزتا از دنباله‌دار ۶۷/P

به گزارش سرویس علمی ایسنا، فضاپیمای روزتا که توسط سازمان فضایی اروپا طراحی و مدیریت شده، این تصویر را در روز ۲۷ مارس (هشتم فروردین) ثبت کرده که در آن زمان در فاصله ۳۳۰ کیلومتری هدف یخزده خود قرار داشت.

دنباله‌دار ۶۷/P یا دنباله‌دار روزتا از دو لوب تشکیل شده و شبیه دو گلوله برفی چسبیده به هم است. در تصویر جدید، توپ بزرگتر در سمت راست و توپ کوچک در سمت چپ تصویر قرار دارد. سایه‌های این دو بخش بر روی جو غبارآلود اطراف دنباله‌دار قابل مشاهده است.

در ما‌ه‌های فوریه و مارس ۲۰۱۶، برنامه‌ریزان ماموریت روزتا این فضاپیما را به ۶۷/P نزدیکتر کردند تا سطح آن را با دقت بیشتری بررسی کنند. پس از تکمیل این بخش از ماموریت، کنترلگرها خودرو را از دنباله‌دار یخ‌زده دور کردند تا محیط اطراف هسته را مطالعه کنند.

هر پیکسل از تصویر این دنباله‌دار نمایشگر یک سطح دقت ۴۵ کیلومتری است. ستارگان دیگر نیز در زمینه این تصویر جالب قابل مشاهده هستند.

دنباله‌دار ۶۷P/Churyumov-Gerasimenko در سال ۱۹۶۹ توسط دو ستاره‌شناس روسی کشف شد. این جسم هر ۶.۴۴ سال به دور خورشید می‌گردد و هیچ گاه تا مدار زمین نیز به خورشید نزدیک نشده است.

فضاپیمای روزتا در مارس ۲۰۰۴ به سمت این دنباله‌دار اعزام شد. این رصدخانه فضایی پیش از نزدیک شدن به مقصد خود بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ سه بار از کنار زمین عبور کرد. در سپتامبر ۲۰۰۸ این فضاپیما از سیارک Steins دیدن کرد و سپس در تابستان ۲۰۱۰ نیز سیارک Lutetia را مورد بازدید قرار داد. روزتا در نهایت در ششم اوت ۲۰۱۴ به دنباله‌دار ۶۷/P رسید که در آنجا ماموریت اصلی خود برای بررسی این بدنه یخی را آغاز کرد.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.