راز بلندقد شدن فضانورد امریکایی در ایستگاه بین المللی

افزایش قد فضانورد امریکایی پس از یک سال زندگی در ایستگاه بین المللی تبدیل به یکی از مهمترین خبرهای علمی جهان شده است. راز بلندقد شدن فضانورد امریکایی در ایستگاه بین المللی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، پس از بازگشت اسکات کلی فضانورد امریکایی از ایستگاه بین المللی، مطالعات زیستی روی او و برادر دوقلویش که در زمین مانده بود، آغاز شد و قبل از اعلام نظر دانشمندان، رسانه ها خبر دادند که ۵ سانتیمتر به قد اسکات اضافه شده است.

یکی از مهمترین اهداف اعزام اسکات کلی به همراه میخائیل کورنینکو روس به ایستگاه فضایی، تحقیق روی بخشی از پروژه مشترک امریکا و روسیه درباره تاثیر شرایط محیطی فضا روی وضعیت زیستی بود و برای مطالعه بهتر و مشاهده تغییرات، برادر دوقلوی اسکات نیز، روی زمین تحت نظر دانشمندان قرار گرفت تا چگونگی عملکرد بدن و تغییرات در شرایط بی وزنی، انزوا و استرس طولانی مطالعه شود.

در مدت ۳۴۰ روز حضور اسکات کلی در ایستگاه بین المللی، بیش از ۴۰۰ آزمایش و تحقیق روی او و برادرش انجام شد، اما قبل از اظهار نظر محققان و دانشمندان، این رسانه های امریکایی بودند که خبر شگفت انگیز بلندقد شدن اسکات را مخابره کردند.

آنها گزارش دادند که وقتی اسکات کلی، روز سه شنبه به زمین بازگشت، استقبال کنندگان با منظره خیره کننده ای روبرو شدند و مشاهده کردند که ۵ سانتیمتر به قد او اضافه شده است.

راز بلندقد شدن فضانورد امریکایی در ایستگاه بین المللی

این خبر هنوز هم در رسانه های کپی کننده سراسر جهان، حتی به نقل از ناسا بازتاب داده می شود، اما واقعیت این است که ناسا تنها گزارش ها و خبرهایی از اهداف این پروژه مشترک و برخی جزئیات آن منتشر کرده و اشاره ای به ۲ اینچ یا ۵ سانتیمتر افزایش قد اسکات نکرده است.

تنها مطلب علمی در این زمینه، اشاره به این موضوع دارد که برخی از دانشمندان معتقدند چنانچه بدن انسان مدت زیادی در شرایط بی وزنی (میکرو گرانشی) قرار گیرد، از آنجایی که فشار از روی ستون فقرات برداشته می شود، فاصله بین مهره ها اندکی بیشتر شده و احتمال دارد تا ۳ درصد به اندازه قد انسان اضافه شود، اما با بازگشت او به زمین، مهره ها وضعیت طبیعی خود را بازیافته و به مرور و در زمان کمتری، قد انسان به اندازه واقعی و قبلی خود باز می گردد.

این موضوع در هرحال نه تنها نکته مثبتی محسوب نمی شود، بلکه یکی از عوارض نامطلوبی است که فضانوردان را مبتلا می کند و اتفاقا یکی از اهداف پروژه مطالعات زیستی در فضا، شناسایی این عوارض و تلاش برای یافتن راهکاری برای مقابله با آنهاست.

ناسا اعلام کرده است که دانشمندان در حال تحلیل اطلاعات به دست آمده از اسکات کلی و میخائیل کورنینکو هستند و نتایج تحقیقات حداقل یک سال بعد مشخص خواهد شد.

راز بلندقد شدن فضانورد امریکایی در ایستگاه بین المللی

علاوه بر کلی و کورنینکو ۱۳ فضانورد دیگر از کشورهای مختلف در این پروژه حضور یکساله در فضا مشارکت داشتند.