دنباله دار P۶۷ چیزی جز گرد و غبار و یخ نیست

تحقیقات جدید دانشمندان علوم فضایی نشان می دهد دنباله دار P۶۷ که کاوشگر روزتا در نزدیکی آن قرار دارد چیزی جز گرد و غبار و یخ نیست. دنباله دار P۶۷ چیزی جز گرد و غبار و یخ نیست

به گزارش خبرگزاری مهر، کاوشگر روزتا با استفاده از اندازه گیری های دقیق جاذبه ای نشان داده که ۷۵ درصد دنباله دار P۶۷ از گرد و غبار و ۲۵ درصد باقیمانده آن ساخته شده از یخ است.

این کاوشگر که حاصل تلاش دانشمندان آژانس فضانوردی اروپاست در ششم آگوست سال ۲۰۱۴ خود را به مدار دنباله دار P۶۷  رسانده و سه ماه بعد نیز روبات پیشرفته خود یعنی Philae را بر روی سطح آن با موفقیت نسبی فرونشاند.

این روبات پس از مستقر شدن در سطح دنباله دار طی سه روز انجام آزمایشات علمی مختلف و ارسال رادیویی اطلاعات به دست آمده به زمین خدمت بزرگی به توسعه دانش فضایی بشر کرد. با این حال به دلیل فرود نه چندان عالی و قرار گرفتن در سایه، ذخیره انرژی آن پایان یافته و عملا از کار افتاده است. در این مدت تلاشهای زیادی برای راه اندازی دوباره آن صورت گرفته اما ثمری به دنبال نداشته است.

اما کاوشگر روزتا که به عنوان قلب تپنده و زنده این مأموریت به شمار می آید همواره این دنباله دار را زیر نظر داشته به طوریکه اندازه گیری های دقیقی درباره ساختار تشکیل دهنده P۶۷ انجام داده است.

این بررسی ها به واسطه تغییراتی که در امواج رادیویی منتشر شده به سوی دنباله دار صورت گرفته به دست آمده است.

نتیجه کلی این بررسیها حکایت از آن دارد که دنباله دار P۶۷ چیزی جز یک ساختار پوک مملو از منافذ نیست.