کشف صدها کهکشان مخفی در پس کهکشان راه شیری

دانشمندان موفق به کشف صدها کهکشان نزدیک‌به هم شده‌اند که کهکشان راه شیری تا به امروز مانع از دیده شدن آنها شده‌بود.

کشف صدها کهکشان مخفی در پس کهکشان راه شیری

براساس گزارش ساینس الرت، اخترشناسان دانشگاه استرالیای غربی با استفاده از امواج رادیویی به اعماق جرم کیهانی و غبارهای ستاره‌ای کهکشان راه شیری نفوذ کرده و در حین انجام این‌کار موفق به کشف صدها کهکشان نزدیک شده‌اند که تا به امروز از نظرها پنهان بوده‌اند.

نزدیک به ۸۸۳ کهکشان، که یک سوم آنها تا به امروز هرگز مشاهده نشده بودند،‌ با استفاده از رادیو‌تلسکوپ CSIRO در استرالیا رصد شدند. درحالی‌که کهکشان‌های پنهان پیشین در فاصله ۲۵۰ میلیون سال نوری از زمین واقع شده‌بودند، نزدیکی نسبی آنها از بعد فواصل نجومی به این معنی است که محله فضایی کهکشان راه شیری، شلوغ تر از آنی است که تا پیش از این تصور می‌شد.

کهکشان‌هایی که به تازگی کشف شده‌اند، در منطقه‌ای مشهور به منطقه اجتناب واقع شده‌اند، منطقه‌ای از آسمان که کهکشان راه شیری آن را در پس خود پنهان کرده‌است.

اخترشناسان برای چندین دهه تلاش داشتند تا نقشه پراکندگی کیهانی را در این منطقه از آسمان ترسیم کنند اما این تلاش‌ها تا به امروز ناموفق بوده‌است اما اکنون به لطف رادیو تلسکوپ پارکر، این مشکل برطرف شده‌است.

به گفته اخترشناسان،‌ هر کهکشان به صورت متوسط حاوی ۱۰۰ میلیارد ستاره‌است از این رو یافتن صدها کهکشان جدید از میان چنین تراکم جرمی می‌تواند دانشمندان را به سوی دریایی از جرم هدایت کند که تاکنون از آن بی‌اطلاع بوده‌اند. این تراکم بالای ماده در این منطقه می‌تواند به دانشمندان در درک رویداد‌های کیهانی که در منطقه اجتناب رخ می‌دهد،‌کمک کند. این منطقه که به جاذب بزرگ شهرت یافته‌است،‌ بخشی مرموز از فضا است که به نظر می‌آید کهکشان راه شیری را درگیر خود ساخته‌است.

این ناهنجاری که دانشمندان آن را برابر با نیروهای گرانشی میلیون‌ها خورشید می‌دانند، از اولین‌باری که در دهه ۱۹۷۰ کشف شد،‌ ذهن اخترشناسان را به خود درگیر ساخت و اکنون اطلاعات جدید درباره کهکشان‌های مخفی می‌تواند رویداد‌هایی که در این منطقه رخ می‌دهد را توضیح دهد.

به گفته دانشمندان در این منطقه چندین مجموعه از کهکشان‌ها که خوشه یا ابرخوشه نامیده می‌شوند،‌ وجود دارند و کهکشان راه‌شیری نیز با سرعتی برابر دو میلیون کیلومتر بر ساعت به سوی آنها حرکت می‌کند. اخترشناسان تعدادی از این سازه‌ها را در میان کهکشان‌های کشف شده مشاهده کردند و امکان مطالعه آنها می‌تواند نیروهایی که در پس جاذب بزرگ قرار گرفته را توضیح دهد.

منبع:همشهری آنلاین