چین اولین کشوری که نیمه تاریک ماه را کاوش می‌کند

چینی‌ها قصد دارند با تبدیل شدن به اولین کشوری که به تحقیقات در نیمه تاریک ماه با ارسال کاوشگر پرداخته قدم مهمی در برنامه فضایی خود بردارند. چین اولین کشوری که نیمه تاریک ماه را کاوش می‌کند

بر اساس برنامه‌ای که اعلام شده این کشور قصد دارد در سال ۲۰۱۸ کاوشگر خود را به نیمه تاریک ماه یا به صورت دقیق‌تر سوی دور ماه بفرستد تا تحقیقات گسترده‌ای در این رابطه انجام دهد.

این اقدام چین یک فعالیت فضایی بی‌سابقه در جهان است و تاکنون کشوری اقدام به فرود کاوشگر در نیمه تاریک ی ماه و بررسی زمین‌شناسی آن نپرداخته است.

نیمه  تاریک ماه اشاره به بخشی از ماه دارد که ما هرگز اجازه دیدن آن را نداریم و در اصل از زمین رو برگردانده است. این عبارت اشاره به سمتی از ماه دارد که در تصورات بسیاری رو به فضایی سرد، بی کران و تاریک است. نیمه تاریک ماه بیشتر از آنکه به خاطر نبود نور در این بخش باشد به خاطر ناشناخته بودن آن رواج پیدا کرده است. هر دو نیمه ماه دو هفته روشنایی و دو هفته تاریکی را تجربه می‌کنند.

چین اولین کشوری که نیمه تاریک ماه را کاوش می‌کند

چون چرخش ماه به دور زمین و به دور محور خودش نیازمند زمانی مساوی است ما همواره یک نیمه معین یا در اصطلاح نیمه نزدیک ماه را می بینیم و همیشه چهره یکسانی از ماه روی زمین مشاهده می‌شود.

پرتاب این کاوشگر در واقع مرحله بعدی برنامه اکتشاف ماه توسط دولت چین است. در سال ۲۰۰۷ چینی‌ها با نقشه برداری سه بعدی از ماه اولین مرحله طرح بلند مدت خود را اجرایی کردند و دو سال قبل با پرتاب موشک لانگ مارچ، کاوشگر چَنگ‌ای-۳ (الهه ماه در فرهنگ چینی) و ماه‌نورد "خرگوش یشمی" این مرحله به پایان رسید.

نیمه تاریک ماه که به هیچ وجه از زمین قابل رویت نیست  پوسته‌ای ضخیم‌تری دارد. چین قصد دارد در سال ۲۰۱۸ با پرتاب کاوشگر چنگ‌ای-۴ این مرحله را آغاز کند. چنگ چهار مشابه چنگ‌ای-۳ است اما می‌تواند محموله سنگین‌تری را حمل کند.

منبع:خبرآنلاین