کشف ابرنواختری ۵۷۰ بیلیون بار درخشان‌تر از خورشید

ستاره‌شناسان درخشان‌ترین انفجار ستاره‌ای را تا به امروز کشف کرده‌اند، یک ابرنواختر که به راحتی می‌تواند بر کل کهکشان راه شیری ما سایه افکند. کشف ابرنواختری ۵۷۰ بیلیون بار درخشان‌تر از خورشید

یک تیم بین المللی در روز پنجشنبه در مجله علوم بیان کرد قدرتمند‌ترین ابرنواختر در تاریخ بشر مشاهده شد. ستاره‌شناسان از یک شبکه تلسکوپی در سراسر جهان استفاده کردند که توانست رکورد ابرنواختر سال گذشته را بشکند.

ابرنواختر‌ها‌ی فوق العاده درخشان یا انفجار ستاره‌ای فوق العاده درخشان به ندرت اتفاق می‌افتد. ابرنواختری که تازه کشف شده است بسیار نادر است این ابرنواختر بیش از دو برابر درخشان تر از ابرنواختر مشاهده شده در گذشته است.

کشف ابرنواختری ۵۷۰ بیلیون بار درخشان‌تر از خورشید

در نقطه اوج انفجار، ۲۰ برابر درخشان‌تر از کل کهکشان راه شیری است هر چند برخی برآورد‌ها آن را تا ۵۰ بار روشن‌تر می‌دانند. این میزان درخشش ۵۷۰ بیلیون بار درخشان‌تر از خورشید ما است.

سوبو دونگ از دانشگاه پکن چین گفت: مطالعات او تابستان گذشته آغاز شده است.

بنیامین شاپی، محقق همکار از موسسه علوم کارنگی در پاسادنا کالیفرنیا گفت: نتایج در ابتدا سورئال به نظر می‌رسید، اما با تحقیقات بیشتر بیان کرد که طبیعت بسیار هوشمندانه است و اغلب فراتراز تخیل ما پیش می‌رود و من با اکتشافی مثل این می‌توانم بگویم من یک ستاره‌شناس هستم.

کشف ابرنواختری ۵۷۰ بیلیون بار درخشان‌تر از خورشید

برچسب ASASSN-۱۵lh برای ابرنواختر جدید قرار داده شده است این مگا انفجار ستاره‌ای در یک کهکشان با ۳.۸ بیلیون سال نوری فاصله با کهکشان ما قرار دارد و یک کهکشان ناشناخته است.

مکانیسم انفجاری و منبع قدرت این ابرنواختر رمز و راز پوشیده‌ای دارد چرا که همه نظریه‌های شناخته شده با چالش‌های جدی در خصوص توضیح مقدار بسیار زیاد انرژی تابش شدهٔ ASASSN-۱۵lh مواجه شدند.

گام بعدی برای دانشمندان کشف منبع قدرت باور نکردنی این ابرنواختر است. ابرنواختر‌های دیگر فوق العاده درخشان مثل این ابرنواختر نیز می‌تواند وجود داشته باشند. تلسکوپ فضایی هابل امسال در این خصوص به خدمت گرفته می‌شود.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل کاوشگر کاسینی اولین بخش از داده‌های گردآوری شده طی اولین شیرجه‌اش در میان اتمسفر سیاره زحل را به زمین ارسال کرد.

قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ اقدام ویژه ناسا برای سکونت در بیرون از کره خاکی اعلام شد.

تاریخچه اکتشافات مهم نجوم تاریخچه اکتشافات مهم نجوم نجوم مطالعه مواد و مقدمه‌ای است درباره فرآیند بوجود آمدن آنچه در آنسوی جو زمین بوده و آسمان و کهکشان‌ها را شامل می‌شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت مرکز کنترل هوافضای پکن اعلام کرد: اولین فضاپیمای باری چین موفق شد در اولین آزمایشگاه فضایی در حال چرخش این کشور پهلو بگیرد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.