بنای یک روستا روی ماه تا ۱۴ سال دیگر

گروهی از متخصصان صنایع، مهندسان و دانشمندان در کنفرانسی اعلام کردند تا دهه آینده بنای روستاهایی در ماه با استفاده از فناوری چاپ سه‌بعدی توسط گروهی از فضانوردان به حقیقت تبدیل خواهد‌شد. بنای یک روستا روی ماه تا ۱۴ سال دیگر

براساس گزارش ساینس‌آلرت، آژانس فضایی اروپا در سمپوزیوم بین‌المللی ماه ۲۰۲۰-۲۰۳۰ در هلند اعلام کرد بنای این پایگاه‌های انسانی در ماه از پنج سال آینده آغاز خواهد شد و وعده داد یک روستای جدید در ماه می‌تواند سکوی پرتابی برای ماموریت‌های آینده به مریخ باشد.

نقشه‌ای که آژانس فضایی اروپا ارائه داده این است: از اوایل دهه ۲۰۲۰ روبات‌هایی به ماه فرستاده خواهد شد تا ساخت و ساز مجتمع‌های مختلفی را روی ماه آغاز کنند و پس از چند سال اولین سرنشینان این پایگاه‌ها به ماه خواهند رفت.

آژانس فضایی اروپا در سال ۲۰۱۳ با همکاری شرکت‌های عمرانی به آزمودن فناوری‌های مختلف بنای ساختمان در ماه پرداخت و دریافت مواد محلی برای بنای ساختمان‌ها در ماه بهترین گزینه‌اند،‌این به آن معنی است که برای اجرای این پروژه نیازی به حمل پرهزینه منابع از زمین به ماه نخواهد بود.

انریکو دینی، بنیانگذار شرکت مونولیت در توضیح روند ساخت و ساز در ماه می‌گوید: در آغاز ما به ترکیب مواد شبیه‌سازی شده ماه با اکسید منیزیم نیاز داریم. این ترکیب به کاغذی قابل چاپ تبدیل می‌شود. پس از آن از نمک پیوند‌دهنده به عنوان جوهر چاپ استفاده می‌شود، ماده‌ای که مواد را به سختی سنگ جامد می‌کند. سرعت چاپگرهای کنونی دو متر بر ساعت است اما چاپگرهای نسل بعدی می‌توانند در ساعت ۳.۵ متر چاپ کرده و در طی یک هفته بنای یک ساختمان را تکمیل کنند.

شرکت معماری فاستر و شرکا طرح گنبدی‌شکل زنجیره‌واری را پیشنهاد داده‌است که متشکل از دیوارهای سلولی است که می‌توانند ساکنان را از ریزشهاب‌سنگ‌ها و تشعشعات فضایی حفظ کنند. این شرکت همچنین طرح ساختار توخالی بسته‌ای را ارائه کرده‌است که می‌تواند نسبت وزن به قدرت خوبی به بنا دهد.

دانشمندان می‌گویند زمانی که انسان به ماه برسد می‌تواند دریابد که آیا منابع سطح ماه به ارزشمندی که تصور می‌شود هستند یا خیر. به گفته مهندسان، همواره درباره منابع ماه سخن رانده می‌شود اما باید کارایی آنها نیز به اثبات برسد. تایید ابعاد رسوبات، ترکیب‌ها، شکل و همگنی مواد ماه به برنامه اکتشاف هماهنگی نیاز دارد. یک برنامه موفق می‌تواند به خوبی منابع حقیقی ماه را نمایش داده و امکان بهره‌برداری از آنها برای اکتشاف بیشتر در سامانه خورشیدی را مشخص سازد.

برنامه ساخت روستا روی ماه چه عملی شود یا نشود، ناسا قصد دارد فضانوردان خود را در چند ماه آینده به مدار ماه بفرستد تا با فاصله گرفتن از زمین دیدگاهی بهتر درباره راه‌های افزایش استقامت جسمی و روحی فضانوردان در فضا به دست آورد.

ناسا علاقه پنهانی ویژه‌ای برای عملی شدن پروژه آژانس فضایی اروپا دارد، زیرا ماه همواره به عنوان یکی از استراتژیک‌ترین پایگاه‌ها برای عملی شدن مامورین انسان‌ها به مریخ مطرح بوده‌است و دانشگاه MIT نیز در همین راستا به تازگی اعلام کرد فضانوردان در سفر به مریخ اگر بتوانند بیشترین بخش سوخت مایع خود را از پایگاهی در ماه بار بزنند،‌ می‌توانند هنگام آغاز سفر از زمین با ۶۸ درصد وزن کمتر حرکت کنند. همچنین شرکت NexGen Space،‌یکی از شرکت‌های مشاور ناسا به تازگی تخمین زده‌است که یک پایگاه سوخت‌گیری در ماه می‌تواند هزینه ارسال انسان به مریخ را برای ناسا سالانه ۱۰ میلیارد دلار کاهش دهد.

منبع:همشهری آنلاین