نقشه ترافیک زباله‌های فضایی تهیه شد

۵۹ سال پیش و در پی برخورد یک راکت از کار افتاده با ماهواره روسی، نخستین زباله های فضایی در اطراف زمین سرگردان شدند و اکنون این مقوله تبدیل به یک بحران فراگیر شده است. نقشه ترافیک زباله‌های فضایی تهیه شد

به گزارش خبرگزاری مهر، در سال ۱۹۵۷ راکتی از کار افتاده با ماهواره Sputnik ۱ برخورد کرد که در نتیجه آن انبوهی از قطعات ریز و درشت به صورت آهن پاره و تجهیزات منهدم شده به شکل زباله در اطراف زمین سرگردان شدند. اکنون دانشمندان هشدار می دهند که این دسته از زباله ها به تهدیدی جدی برای سیستمهای فضایی تبدیل شده اند.

ناسا در سال ۲۰۱۳ گزارش داد که بیش از ۵۰۰ هزار قطعات مختلف به عنوان زباله های فضایی در مدارات مختلف زمین شناور هستند.

بر اساس تحقیقاتی که توسط ناسا و سازمان فضایی اروپا انجام شده، نزدیک به بیست هزار قطعه از این زباله های فضایی بزرگتر از توپ تنیس هستند.

به طور کلی با هر پرتاب تازه و یا از کار افتاده ماهواره ای در مدار زمین، قطعات ریزی به عنوان زباله های سرگردان در اطراف زمین به حالت شناور رها می شوند. تنها در بهار سال گذشته و همزمان با انفجار یکی از ماهواره های اداره هواشناسی آمریکا، ۴۳ قطعه دیگر به جمع زباله های فضایی اطراف زمین اضافه شد.

به تازگی یکی از محقققان دانشگاه کالج لندن نقشه ای از زباله های فضایی اطراف زمین ارایه کرده است. در ویدئویی که از این مطالعه جدید ارایه شده البته به زباله های ریز فضایی نظیر پیچ ها اشاره ای نشده است. ردیابی این دسته از زباله های فضایی کار به مراتب دشوارتری به شمار می آید.

بر اساس محاسبات صورت گرفته، هر قطعه زباله فضایی با سرعتی درحدود ۲۸ هزار کیلومتر بر ساعت در حال حرکت است.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .