نقشه ترافیک زباله‌های فضایی تهیه شد

۵۹ سال پیش و در پی برخورد یک راکت از کار افتاده با ماهواره روسی، نخستین زباله های فضایی در اطراف زمین سرگردان شدند و اکنون این مقوله تبدیل به یک بحران فراگیر شده است. نقشه ترافیک زباله‌های فضایی تهیه شد

به گزارش خبرگزاری مهر، در سال ۱۹۵۷ راکتی از کار افتاده با ماهواره Sputnik ۱ برخورد کرد که در نتیجه آن انبوهی از قطعات ریز و درشت به صورت آهن پاره و تجهیزات منهدم شده به شکل زباله در اطراف زمین سرگردان شدند. اکنون دانشمندان هشدار می دهند که این دسته از زباله ها به تهدیدی جدی برای سیستمهای فضایی تبدیل شده اند.

ناسا در سال ۲۰۱۳ گزارش داد که بیش از ۵۰۰ هزار قطعات مختلف به عنوان زباله های فضایی در مدارات مختلف زمین شناور هستند.

بر اساس تحقیقاتی که توسط ناسا و سازمان فضایی اروپا انجام شده، نزدیک به بیست هزار قطعه از این زباله های فضایی بزرگتر از توپ تنیس هستند.

به طور کلی با هر پرتاب تازه و یا از کار افتاده ماهواره ای در مدار زمین، قطعات ریزی به عنوان زباله های سرگردان در اطراف زمین به حالت شناور رها می شوند. تنها در بهار سال گذشته و همزمان با انفجار یکی از ماهواره های اداره هواشناسی آمریکا، ۴۳ قطعه دیگر به جمع زباله های فضایی اطراف زمین اضافه شد.

به تازگی یکی از محقققان دانشگاه کالج لندن نقشه ای از زباله های فضایی اطراف زمین ارایه کرده است. در ویدئویی که از این مطالعه جدید ارایه شده البته به زباله های ریز فضایی نظیر پیچ ها اشاره ای نشده است. ردیابی این دسته از زباله های فضایی کار به مراتب دشوارتری به شمار می آید.

بر اساس محاسبات صورت گرفته، هر قطعه زباله فضایی با سرعتی درحدود ۲۸ هزار کیلومتر بر ساعت در حال حرکت است.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.