پنج کشف برتر فضایی سال ۲۰۱۵ +تصاویر

۲۰۱۵ سالی هیجان‌انگیز در حوزه فضا بود و ناسا پشت سر هم اطلاعاتی در مورد اکتشافات جدید خود منتشر کرد که بینش عمیق‌تری از جهان‌های ماورای زمین ارائه می‌کردند. پنج کشف برتر فضایی سال ۲۰۱۵ +تصاویر

به گزارش ایسنا، ۲۰۱۵ را همچنین باید «سال پلوتو» نامید چرا که فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا به نمایش این جهان یخی و قمرهای آن با جزئیات بسیار پرداخت.

این گزارش، در میان دستاوردهای چشمگیر امسال به پنج دستاورد برتر و جالب فضایی ۲۰۱۵ اشاره دارد.

کاوشگر داون در سیاره کوتوله سرس

در ماه فوریه، فضاپیمای داون ناسا به ثبت نزدیکترین تصاویر از سیاره کوتوله سرس پرداخت. این فضاپیما در ماه مارس به سرس رسید که تصور می‌شود در اوایل تاریخچه منظومه شمسی شکل گرفته باشد. فضاپیمای «داون» نخستین کاوشگری است که از یک سیاره کوتوله بازدید کرده و همچنین نخستین فضاپیمایی است که در اطراف دو هدف دور در منظومه شمسی گردش کرده است.

پنج کشف برتر فضایی سال ۲۰۱۵ +تصاویر

«داون» در طول ماموریت تقریبا ۱۰ ساله‌اش به بررسی دو پیش‌سیاره غول‌پیکر کمربند سیارکی یعنی سرس و ویستا خواهد پرداخت. کشف نقاط اسرارآمیز درخشان و هرم غول‌پیکر در میان یافته‌های منحصربفردی است که این فضاپیما تاکنون به نمایش گذاشته و دانشمندان همچنان از تصاویر و داده‌های دیگر آن در مورد سرس در شگفت هستند.

فضاپیمای نیوهورایزنز در پلوتو

در روز ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵ (۲۳ تیر) فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا در نزدیکترین فاصله از سیاره کوتوله پلوتو یعنی ۱۲.۵ هزار کیلومتری سطح آن قرار گرفت. از آن زمان تاکنون، این کاوشگر طیف وسیعی از یافته‌ها را در مورد این سیستم سیاره‌ای آشکار کرده و تصاویر خیره‌کننده‌ای را از قمرهای این سیاره یخی، کوهستان، فلاتهای یخزده و جو مه‌آلود آن به زمین ارسال کرده است.

نیوهورایزنز پس از پایان پرواز در اطراف پلوتو اکنون به سمت هدف بعدی یعنی جسم

۲۰۱۴ MU۶۹ در کمربند کویپر در حال سفر است که قرار است در روز اول ژانویه ۲۰۱۹ به آن برسد.

سیاره فراخورشیدی کپلر ۴۵۲b

در سال جاری، دانشمندان ناسا موفق به کشف سیاره کپلر ۴۵۲b شدند که به دلیل شباهتهای زیاد آن، به عنوان پسرعموی زمین موسوم شد. این کشف چشمگیر توسط تلسکوپ فضایی کپلر انجام شده که بیش از نیمی از سیارات فراخورشیدی شناخته شده تاکنون را کشف کرده است.

کشف آب روی مریخ

در سپتامبر ۲۰۱۵، دانشمندان برای نخستین بار جریان آب مایع را بر روی سطح سیاره مریخ کنونی تائید کردند که باعث گمانه‌زنی‌هایی در مورد احتمال کشف شکلی از حیات در سیاره سرخ شده است. شواهد قوی از جریانات فصلی آب شور مایع توسط مدارگرد اکتشافی مریخ شناسایی شده که از سال ۲۰۰۶ تاکنون با شش ابزار علمی به بررسی سیاره سرخ می‌پردازد.

تغییرات جدید در لکه سرخ بزرگ مشتری

اخیرا تصاویر جدید تلسکوپ هابل به نمایش جزئیاتی پرداخته که پیش از این در سیاره مشتری دیده نشده بود و آن شامل یک موج گریزان و تغییرات در لکه سرخ بزرگ سیاره بود. تصاویر جدید یک موج نادر را در شمال استوای سیاره و یک ویژگی منحصربفرد رشته مانند در مرکز لکه سرخ بزرگ نشان دادند که پیش از این مشاهده نشده بود.

پنج کشف برتر فضایی سال ۲۰۱۵ +تصاویر

لکه سرخ بزرگ نام بزرگترین توفان عظیم چرخان در سطح سیاره مشتری است. این توفان در راستای کمربندها و منطقه‌های مشتری جریان دارد.

تصاویر خیره‌کننده هابل

تلسکوپ فضایی هابل اکتشافات چشمگیری را در تاریخ نجوم انجام داده است. امسال این تلسکوپ بزرگ نقره‌ای رنگ به نمایش تصاویر چشمگیری از اجسام سماوی از جمله کهکشان مشهور مسیه ۶۳ یا کهکشان آفتابگردان و بقایای سحابی سمحاق (پرده) پرداخت.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .