پنج کشف برتر فضایی سال ۲۰۱۵ +تصاویر

۲۰۱۵ سالی هیجان‌انگیز در حوزه فضا بود و ناسا پشت سر هم اطلاعاتی در مورد اکتشافات جدید خود منتشر کرد که بینش عمیق‌تری از جهان‌های ماورای زمین ارائه می‌کردند. پنج کشف برتر فضایی سال ۲۰۱۵ +تصاویر

به گزارش ایسنا، ۲۰۱۵ را همچنین باید «سال پلوتو» نامید چرا که فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا به نمایش این جهان یخی و قمرهای آن با جزئیات بسیار پرداخت.

این گزارش، در میان دستاوردهای چشمگیر امسال به پنج دستاورد برتر و جالب فضایی ۲۰۱۵ اشاره دارد.

کاوشگر داون در سیاره کوتوله سرس

در ماه فوریه، فضاپیمای داون ناسا به ثبت نزدیکترین تصاویر از سیاره کوتوله سرس پرداخت. این فضاپیما در ماه مارس به سرس رسید که تصور می‌شود در اوایل تاریخچه منظومه شمسی شکل گرفته باشد. فضاپیمای «داون» نخستین کاوشگری است که از یک سیاره کوتوله بازدید کرده و همچنین نخستین فضاپیمایی است که در اطراف دو هدف دور در منظومه شمسی گردش کرده است.

پنج کشف برتر فضایی سال ۲۰۱۵ +تصاویر

«داون» در طول ماموریت تقریبا ۱۰ ساله‌اش به بررسی دو پیش‌سیاره غول‌پیکر کمربند سیارکی یعنی سرس و ویستا خواهد پرداخت. کشف نقاط اسرارآمیز درخشان و هرم غول‌پیکر در میان یافته‌های منحصربفردی است که این فضاپیما تاکنون به نمایش گذاشته و دانشمندان همچنان از تصاویر و داده‌های دیگر آن در مورد سرس در شگفت هستند.

فضاپیمای نیوهورایزنز در پلوتو

در روز ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵ (۲۳ تیر) فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا در نزدیکترین فاصله از سیاره کوتوله پلوتو یعنی ۱۲.۵ هزار کیلومتری سطح آن قرار گرفت. از آن زمان تاکنون، این کاوشگر طیف وسیعی از یافته‌ها را در مورد این سیستم سیاره‌ای آشکار کرده و تصاویر خیره‌کننده‌ای را از قمرهای این سیاره یخی، کوهستان، فلاتهای یخزده و جو مه‌آلود آن به زمین ارسال کرده است.

نیوهورایزنز پس از پایان پرواز در اطراف پلوتو اکنون به سمت هدف بعدی یعنی جسم

۲۰۱۴ MU۶۹ در کمربند کویپر در حال سفر است که قرار است در روز اول ژانویه ۲۰۱۹ به آن برسد.

سیاره فراخورشیدی کپلر ۴۵۲b

در سال جاری، دانشمندان ناسا موفق به کشف سیاره کپلر ۴۵۲b شدند که به دلیل شباهتهای زیاد آن، به عنوان پسرعموی زمین موسوم شد. این کشف چشمگیر توسط تلسکوپ فضایی کپلر انجام شده که بیش از نیمی از سیارات فراخورشیدی شناخته شده تاکنون را کشف کرده است.

کشف آب روی مریخ

در سپتامبر ۲۰۱۵، دانشمندان برای نخستین بار جریان آب مایع را بر روی سطح سیاره مریخ کنونی تائید کردند که باعث گمانه‌زنی‌هایی در مورد احتمال کشف شکلی از حیات در سیاره سرخ شده است. شواهد قوی از جریانات فصلی آب شور مایع توسط مدارگرد اکتشافی مریخ شناسایی شده که از سال ۲۰۰۶ تاکنون با شش ابزار علمی به بررسی سیاره سرخ می‌پردازد.

تغییرات جدید در لکه سرخ بزرگ مشتری

اخیرا تصاویر جدید تلسکوپ هابل به نمایش جزئیاتی پرداخته که پیش از این در سیاره مشتری دیده نشده بود و آن شامل یک موج گریزان و تغییرات در لکه سرخ بزرگ سیاره بود. تصاویر جدید یک موج نادر را در شمال استوای سیاره و یک ویژگی منحصربفرد رشته مانند در مرکز لکه سرخ بزرگ نشان دادند که پیش از این مشاهده نشده بود.

پنج کشف برتر فضایی سال ۲۰۱۵ +تصاویر

لکه سرخ بزرگ نام بزرگترین توفان عظیم چرخان در سطح سیاره مشتری است. این توفان در راستای کمربندها و منطقه‌های مشتری جریان دارد.

تصاویر خیره‌کننده هابل

تلسکوپ فضایی هابل اکتشافات چشمگیری را در تاریخ نجوم انجام داده است. امسال این تلسکوپ بزرگ نقره‌ای رنگ به نمایش تصاویر چشمگیری از اجسام سماوی از جمله کهکشان مشهور مسیه ۶۳ یا کهکشان آفتابگردان و بقایای سحابی سمحاق (پرده) پرداخت.