معمای لکه های سفید سیاره کوتوله Ceres حل شد

به احتمال فراوان لکه های سفیدرنگ مرموز سیاره کوتوله Ceres که مدتها مایه حیرت دانشمندان بوده چیزی نیست جز نمک. معمای لکه های سفید سیاره کوتوله Ceres حل شد

به گزارش خبرگزاری مهر، تازه ترین مطالعات صورت گفته توسط کاوشگر Dawn آژانس فضانوردی آمریکا حکایت از آن دارد که لکه های سفید رنگ موجود در سیاره کوتوله Ceres که از مدتها پیش دانشمندان را در فکر فرو برده بود در واقع تجمعی از ساختارهای نمکی است.

مشاهدات این کاوشگر که از ماه مارس مشغول گردش به دور Ceres بوده نشان می دهد لکه های سفید رنگ این سیاره کوتوله به احتمال فراوان متشکل از سولفات منیزیوم هیدراته (آبدار) است.

اینجا و بر روی زمین این نوع نمک که با نام نمک Epsom فروخته می شود برای تسکین درد پاها و ورم مفاصل استفاده می شود و حالا نمونه مشابه همین نمک در سیاره کوتوله Ceres یافت شده است.

دانشمندانی که در پروژه کاوشگر Dawn ناسا حضور دارند دل به یافته هایی بسته اند که توسط دوربین FC این کاوشگر تهیه و راهی زمین می شود. این دوبین قابلیت پوشش دهی طول موجهای نور مرئی تا مادون قرمز را دارد. بدین ترتیب اطلاعاتی که از این تصاویر به دست می آید می تواند راهگشای دانشمندان در دستیابی به درک درستی از ساختارهای تشکیل دهنده سطح سیاره Ceres خواهند بود.

در مطالعه اخیر که توسط دانشمندان مرکز تحقیقات منظومه شمسی انستیتو ماکس پلانک آلمان صورت گرفته، ۱۳۰ لکه سفید رنگ موجود در سطح این سیاره کوتوله مورد بررسی دقیق قرار گرفته است.

Ceres که حدود ۹۵۰ کیلومتر پهنا دارد بزرگترین جرم فضایی موجود در کمربند سیارکی میان مشتری و مریخ محسوب می شود.