معمای لکه های سفید سیاره کوتوله Ceres حل شد

به احتمال فراوان لکه های سفیدرنگ مرموز سیاره کوتوله Ceres که مدتها مایه حیرت دانشمندان بوده چیزی نیست جز نمک. معمای لکه های سفید سیاره کوتوله Ceres حل شد

به گزارش خبرگزاری مهر، تازه ترین مطالعات صورت گفته توسط کاوشگر Dawn آژانس فضانوردی آمریکا حکایت از آن دارد که لکه های سفید رنگ موجود در سیاره کوتوله Ceres که از مدتها پیش دانشمندان را در فکر فرو برده بود در واقع تجمعی از ساختارهای نمکی است.

مشاهدات این کاوشگر که از ماه مارس مشغول گردش به دور Ceres بوده نشان می دهد لکه های سفید رنگ این سیاره کوتوله به احتمال فراوان متشکل از سولفات منیزیوم هیدراته (آبدار) است.

اینجا و بر روی زمین این نوع نمک که با نام نمک Epsom فروخته می شود برای تسکین درد پاها و ورم مفاصل استفاده می شود و حالا نمونه مشابه همین نمک در سیاره کوتوله Ceres یافت شده است.

دانشمندانی که در پروژه کاوشگر Dawn ناسا حضور دارند دل به یافته هایی بسته اند که توسط دوربین FC این کاوشگر تهیه و راهی زمین می شود. این دوبین قابلیت پوشش دهی طول موجهای نور مرئی تا مادون قرمز را دارد. بدین ترتیب اطلاعاتی که از این تصاویر به دست می آید می تواند راهگشای دانشمندان در دستیابی به درک درستی از ساختارهای تشکیل دهنده سطح سیاره Ceres خواهند بود.

در مطالعه اخیر که توسط دانشمندان مرکز تحقیقات منظومه شمسی انستیتو ماکس پلانک آلمان صورت گرفته، ۱۳۰ لکه سفید رنگ موجود در سطح این سیاره کوتوله مورد بررسی دقیق قرار گرفته است.

Ceres که حدود ۹۵۰ کیلومتر پهنا دارد بزرگترین جرم فضایی موجود در کمربند سیارکی میان مشتری و مریخ محسوب می شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .