انتخاب ماهواره جدید برای رصد پوشش گیاهی زمین

آژانس فضایی اروپا به طور رسمی "فلورسنس اکسپلورر" (FLEX) را به عنوان هشتمین ماهواره جستجوگر زمین انتخاب کرد. انتخاب ماهواره جدید برای رصد پوشش گیاهی زمین

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این ماموریت، پوشش گیاهی سطح زمین را مورد بررسی قرار داده و اطلاعات مربوط به سلامت سیاره را در زمانی که رشد جمعیت، فشار مضاعفی بر تولید مواد غذایی ایجاد می‌کند، جمع‌آوری خواهد کرد.

پیش از این، ماموریت FLEX در ماه فوریه اجرا شده بود که در آن مرحله با یکی دیگر از طرح‌های پیشنهادی جستجوگر زمین به نام CarbonSat با هدف نظارت بر سطح دی‌اکسید‌کربن و متان در جو به رقابت پرداخت. اکنون پس از گذشت ۹ ماه، ماهواره FLEX به عنوان ماهواره جستجوگر رسمی بعدی سازمان فضایی اروپا نام گرفته و راه‌اندازی آن برای سال ۲۰۲۲ برنامه‌ریزی شده است.

این مأموریت بر ردیابی سلامت پوشش گیاهی جهانی متمرکز شده است و تابش‌های منتشر شده توسط زمین را در زمان تبدیل نور خورشید و دی‌اکسید‌کربن به انرژی اندازه‌گیری می‌کند.

این ماموریت برای بهبود درک دانشمندان از چگونگی تعامل کربن با پوشش گیاهی و جو و اینکه چگونه فرآیند فتوسنتز بر چرخه‌های آب و کربن اثر می‌گذارد، انجام خواهد شد.

در حال حاضر هیچ دستگاهی در مدار قادر به بررسی فتوسنتز در مقیاس جهانی نیست، اما حسگر جدید بر روی ماهواره FLEX این روند را تغییر خواهد داد. آزمایش این ماموریت با استفاده از طیف‌سنج تصویربرداری بر روی هواپیما برای اندازه‌گیری رشد دو زمین چمن در اوایل سال جاری تکمیل شد که طی آن، یکی از این چمن‌ها با آفت‌کش تحت درمان قرار گرفت و در نتیجه، توانایی آن برای جمع‌آوری انرژی خورشیدی کاهش یافت.

محققان اظهار امیدواری کرده‌اند که این ابزار بتواند تابش‌های قوی‌تری را در زمین‌های درمان نشده تشخیص دهد.

این ماهواره پس از قرار گرفتن در مدار پایین زمین در سال ۲۰۲۲ به تنهایی عمل نخواهد کرد، بلکه با یکی از کاوشگرهایCopernicus Sentinel-۳ همکاری کرده و از حسگر حرارتی و نوری آن به منظور افزایش اطلاعات ثبت شده توسط FLEX استفاده خواهد شد.

ماهواره FLEX آخرین برنامه جستجوگر زمین است. ماهواره قبلی به طور قابل توجهی درک ما را از این سیاره بالا برد و اطلاعات ارزشمندی در مورد رطوبت خاک، میدان مغناطیسی زمین و دیگر موارد ارائه کرد. اولین جستجوگر زمین که اکسپلورر میدان گرانشی و حالت پایدار جریانات اقیانوسی بود و در سال ۲۰۱۳ تکمیل شد، با موفقیت از تغییرات در گرانش زمین نقشه‌برداری کرد و امید می‌رود که اطلاعات جمع آوری شده توسط جستجوگر هشتم زمین نیز ارزشمند باشد.

جان دیتریش وورنر، مدیر کل آژانس فضایی اروپا اظهار کرد: ماهواره FLEX اطلاعات جدیدی از بهره‌وری واقعی پوشش گیاهی به ما خواهد داد و می‌تواند برای حمایت از مدیریت کشاورزی و توسعه یک اقتصاد زیستی پایدار مورد استفاده قرار گیرد. از این رو به درک ما از محیط زیستمان کمک خواهد کرد.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.