روسیه از برنامه‌ خود برای ارسال انسان به کره ماه پرده برداشت

روس‌ها اعلام کرده‌اند که تا پیش از سال ۲۰۳۰ فضانوردان خود را راهی ماه خواهند کرد. البته به نظر می‌رسد روسیه به تنهایی اقدام به این کار نخواهد کرد؛ چراکه اروپایی‌ها نیز خواستار مشارکت در طرح روسیه برای ارسال انسان به کره‌ی ماه هستند. روسیه از برنامه‌ خود برای ارسال انسان به کره ماه پرده برداشت

روسیه از برنامه‌ی خود برای ارسال انسان به کره‌ی ماه پرده برداشت. شاید در نگاه اول این اقدام روسیه پس از پایان جنگ سرد و ارسال اولین فضانوردان به ماه توسط آمریکایی‌ها در دهه‌ی ۶۰ میلادی بسیار دیر به نظر بر‌سد، اما تمایل برای انجام سفرهای فضایی و ارسال انسان به سیارات دیگر را باید به فال نیک گرفت.

در جریان برگزاری کنفرانس فضا و فناوری در مسکو، رئیس سازمان فضایی روسیه (Roscosmos) این چنین اظهار نظر کرد:

ما در نظر داریم تا در سال ۲۰۲۹ پروژه‌ای را برای ارسال فضانورد به ماه انجام دهیم.

با توجه به اینکه آژانس فضایی اروپا نیز در سال‌های اخیر دستاورهایی را در زمینه‌ی فضا داشته، در این طرح مشارکت خواهد کرد. اگر به خاطر داشته باشید، این آژانس فضایی موفق شد تا سال پیش اولین فضاپیمای تاریخ را روی یک شهاب سنگ بنشاند.

برنجره هودو، مدیر تیم اکتشافات کره‌ی ماه در آژانس فضایی اروپا در این باره چنین اظهار نظر کرده است:

در حال حاضر گفتگوهایی در سطح بین المللی در جریان است که طی آن مشارکت در زمینه‌ی چگونگی بازگشت به ماه مورد بررسی قرار ‌می‌گیرد.

روسیه و اروپا برای احداث یک ایستگاه دائمی در کره‌ی ماه اظهار تمایل کرده‌اند. حتی این دو برای رسیدن به هدف خود قدم‌های اولیه را در این راه برداشته‌اند.

ماه گذشته، آژانس فضایی روسیه اعلام کرد که در نظر دارد تا ماه‌نورد لونا ۲۵ را به مقصد قطب جنوب ماه در سال ۲۰۲۴ راهی قمر زمین کند. پس از فرود روی کره‌ی ماه، این فضاپیما اکتشافات خود برای سنجش شرایط به منظور انجام سفرهای بعدی را مورد بررسی قرار خواهد داد.

برنامه‌ی لونا ۲۵ برای اولین بار در سال ۱۹۹۵ میلادی برنامه‌ریزی شد و تا به امروز چندین بار با تاخیر روبرو شده است. حال به نظر می‌رسد این برنامه‌ی فضایی بالاخره با کمک اروپایی‌ها به سرمنزل مقصود خواهد رسید. براساس اطلاعات ارائه شده، فرآیند ساخت ایستگاه دائمی که قرار است روی کره‌ی ماه قرار گیرد نیز توسط روس‌ها آغاز شده است.

این تلاش بین المللی برای احداث ایستگاه روی ماه و ارسال فضانورد به این کره در مقابل تمام تلاش‌هایی قرار دارد که در میانه‌های قرن بیستم به منظور رسیدن به کره‌ی ماه بصورت رقابتی جریان داشت. هرچند روس‌ها و اروپایی‌ها در صدد ارسال فضانورد به کره‌ی ماه هستند، ناسا هدف خود را دردور دست‌ها تعیین کرده و رسیدن به کره‌ی مریخ اصلی‌ترین هدف این سازمان فضایی است.

منبع:زومیت