کنترل یک کاوشگر زمینی از ایستگاه فضایی بین‌المللی برای نخستین بار

ماه آینده میلادی یک فضانورد دانمارکی به نام «آندریاس موگنسن» هنگام مداگردی حول زمین در ایستگاه فضایی بین‌المللی، یک کاوشگر را در خاک هلند کنترل خواهد کرد. کنترل یک کاوشگر زمینی از ایستگاه فضایی بین‌المللی برای نخستین بار

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این آزمایش که برای هفتم سپتامبر (۱۶ شهریور) برنامه‌ریزی شده، در ایستگاه فضایی و زمانی انجام خواهد شد که کاوشگر Interact Centaur در مرکز فناورانه ESTEC متعلق به آژانس فضایی اروپا قرار دارد.

بر اساس اعلام آژانس فضایی اروپا، این نخستین بار است که چنین آزمایشی انجام می‌شود، گرچه ماه ژوئن فضانورد ناسا به نام «تری ویرتس» در ایستگاه بین‌المللی به همراه «آندره شیل»، متخصص تله‌رباتیک آژانس فضایی اروپا در هلند، از راه دور با یکدیگر دست دادند.

کاوشگر Interact Centaur شامل یک سکوی سیار مجهز به یک دوربین سخنگو، حسگرهای مجاورتی و مکانیابی و همچنین دو بازوست که برای عملیات دقیق طراحی شده‌اند.

این کاوشگر از کنترل‌های لمسی و هدایت لیزری برای ارائه بازخورد نیرو استفاده می‌کند به طوری که موگنسن قادر به حس‌کردن هنگام کار با بازوهای ربات و حین انجام مونتاژ در طیف زیرمیلی‌متری خواهد بود.

این آزمایش شامل استفاده از ربات برای پیداکردن یک تخته عملیاتی بر روی زمین است؛ ربات سپس یک سنجاق فلزی را برداشته و آن را در داخل تخته قرار می‌دهد. این عملیات نیازمند درجه قابل‌توجهی از دقت است.

این آزمایش زمانی انجام خواهد شد که ایستگاه فضایی بین‌المللی در ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری مدارگردی می‌کند.