ناسا برای کشف ستاره‌های دنباله‌دار، ربات خارپشت می‌سازد

کاوشگر فیله دریچه امیدی برای ستاره‌شناسان بود تا بتوانند اطلاعات بیشتری را درباره ستاره‌های دنباله‌دار به دست آورند اما این کاوشگر چندی پیش به دلیل اینکه در معرض نور خورشید قرار نگرفت، کلا از کار افتاد و مهندسان ناسا تصمیم گرفته‌اند که این بار رباتی را طراحی کنند که نیازی به نور خورشید نداشته باشد. ناسا برای کشف ستاره‌های دنباله‌دار، ربات خارپشت می‌سازد

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از سایت ناسا، مهندسان ناسا در حال کار روی وسیله نقلیه‌ای بدون سرنشین برای اکتشاف در وضع جاذبه کم هستند که برای جست‌وجو، بالا و پایین رفتن و حرکت کردن روی ستاره‌های دنباله‌دار و سیارک‌ها طراحی شده است و «خارپشت» نام دارد.

آخرین باری که انسان سعی در کشف یک ستاره دنباله‌دار کرد، با نتیجه مطلوبی همراه نبود. کاوشگر فیله متعلق به آژانس فضایی اروپا که در نقطه‌ای نامعلوم بر سطح دنباله‌دار ۶۷پی نشسته است اخیرا ظاهرا پس از قرار گرفتن در معرض نور خورشید زنده شده بود، بار دیگر در خاموشی فرورفت، باتری‌اش کاملا تمام شد و به این ترتیب ماموریت فضایی آن به صورت غم‌انگیزی به پایان رسید.

ربات خارپشت اکنون فقط در حد یک نمونه مفهومی است اما نمونه ابتدایی فعلی آن بیانگر قابلیت‌های بالای آن است. این ربات یک مکعب است که روی آن با چند چرخ‌لنگر (flywheel) پوشیده شده است تا با جهش‌ها و توقف‌های یکباره، گشتاور ایجاد و بتواند در جهات مختلف حرکت کند.

چرخ لنگر یا چرخ‌طیار یک وسیله مکانیکی گردان است که برای ذخیره‌سازی انرژی دورانی به کار می‌رود. چرخ‌لنگرها گشتاور لختی بالایی دارد و بنابراین در برابر تغییر سرعت دورانی مقاومت می‌کند. میزان انرژی ذخیره‌شده در یک چرخ لنگر با توان دوم سرعت دورانی آن متناسب است.

برای انتقال انرژی به چرخ‌لنگر به آن گشتاور اعمال می‌کنند که موجب بالا رفتن سرعت دورانی و در نتیجه بالا رفتن انرژی ذخیره‌شده در آن می‌شود و در حالت معکوس، چر‌خ‌لنگر می‌تواند انرژی گردشی را به بار مکانیکی منتقل کند که موجب پایین آمدن سرعت دورانی آن خواهد شد.

البته این مکعب کوچک به دلیل ایجاد گشتاور، حرکتی احمقانه دارد ولی از نظر مهندسان ناسا این نوع حرکت برای وضعی با جاذبه کم که در سیارک‌ها و ستاره‌های دنباله‌دار حاکم است، ایده‌آل محسوب می‌شود. این روش حرکت حتی به ربات امکان می‌دهد که از چاله‌ها‌ بپرد و دیگر دچار مشکلاتی که کاوشگرهای سنتی می‌شوند، نشود.

اگرچه این وسیله فعلا در حد آزمایشگاهی است، لابراتور پیش‌رانش جت ناسا و محققان دانشگاه استنفورد آن را در یک محیط شبیه‌سازی‌شده هواپیمایی و در وضعی کاملا کم‌جاذبه آزمایش کرده‌اند و تاکنون کار کرده است.

این تیم تحقیقاتی ناسا وارد فاز دوم توسعه این ربات خارپشت شده‌ است و قصد دارد حسگرهایی را به آن اضافه کند. محققان همچنین برای اینکه این ربات بتواند روی سطوح شل هم حرکت کند، می‌‌کنندمیخ‌هایی را روی آن تعبیه کنند.

اگر این پروژه درست پیش برود، مهندسان ناسا روش جدیدی را برای اکتشاف کهکشان‌ها یافته‌اند.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.