پس از سه شکست متوالی صورت گرفت

روسیه فضاپیمای باری به ایستگاه فضایی پرتاب کرد .آخرین فضاپیما به مقصد ایستگاه شامل یک موشک فالکون ۹ شرکت اسپیس‌ایکس بود. پس از سه شکست متوالی صورت گرفت

به گزارش ایسنا، یک فضاپیمای باری روسی به مقصد ایستگاه فضایی بین‌المللی به منظور تامین مجدد تدارکات امروز (جمعه) ارسال شد.

فضاپیمای پروگرس ) M-۲۸Mپروگرس ۶۰) روسیه با موفقیت بر روی موشک سایوز U در ساعت ۴:۵۵ صبح به وقت گرینویچ از ایستگاه فضایی بایکنور روسیه به فضا پرتاب شد و ۱۰ دقیقه بعد در مدار قرار گرفت.

پروگرس ۶۰ که بیش از سه تن مواد غذایی، سوخت و تدارکات را برای سکنه ماموریت اکسپدیشن ۴۴ ایستگاه فضایی به همراه دارد، قرار است روز یکشنبه (۱۴ تیر) به ایستگاه فضایی ملحق شود.

پرتاب موفق امروز، بصورت اضطراری انجام شد زیرا سه ماموریت تامین تدارکات ایستگاه از اکتبر سال گذشته شکست خورده بودند. این نخستین پرتاب فضاپیمای پروگرس از زمان انفجار پروگرس ۵۹ در محل پرتاب محسوب می‌شود که در روز ۲۸ آوریل (هشتم اردیبهشت) رخ داد.

آخرین فضاپیما به مقصد ایستگاه شامل یک موشک فالکون ۹ شرکت اسپیس‌ایکس بود که در روز یکشنبه (هفتم تیر) قرار بود فضاپیمای باری دراگون این شرکت را به ایستگاه فضایی برساند، اما دقایقی پس از پرتاب منفجر شد. این فضاپیما حامل ۱۸۰۰ کیلوگرم محموله از جمله یک فضای بزرگ پارک موسوم به آداپتور الحاق بین‌المللی بود که برای الحاق آسانتر چند فضاپیمای سرنشین‌دار تجاری به آزمایشگاه مداری در آینده طراحی شده بود.

اگرچه مقامات ناسا اهمیت ماموریت امروز فضاپیمای روسی را کم اهمیت جلوه داده و اظهار کرده‌اند که فضانوردان حاضر در ایستگاه به این زودی‌ها در معرض خطر پایان یافتن مواد غذایی قرار نخواهند گرفت. تدارکات حاضر در ایستگاه می‌تواند سکنه آن را تا ماه اکتبر تامین کند و سه ماموریت ارسال محموله دیگر برای امسال برنامه‌ریزی شده است.

اما کارشناسان صنعت فضایی اظهار کرده‌اند که شکست‌های بیشتر می‌تواند اعضای کنگره آمریکا و عامه مردم را در مورد برنامه‌های ناسا دچار تردید کند.