کشف سنگ های غنی از آهن در مریخ ؛نشانه ای از حیات؟

کاوشگر ناسا در سیاره ی سرخ، مریخ ، کشف عجیبی انجام داده است. مریخ نورد ناسا نوعی سنگ آهن به نام «هماتیت» در سطح این سیاره یافته است که یک ماده ی معدنی مهم در ساختار زمین نیز می باشد. کشف سنگ های غنی از آهن در مریخ ؛نشانه ای از حیات؟

دانشمندان و محققان ناسا دریافتند که چگونه مواد معدنی بر روی مریخ حفظ می شوند. این امر می تواند درک ما را در مورد وجود حیات در مریخ بهبود بخشد. در ادامه با گویا آی تی همراه شوید.

همان طور که ذکر شد، وجود این سنگ معدن احتمال وجود حیات در آن منطقه را بسیار افزایش داده است. بیشتر مطالعات و تحقیقات بر روی کشف مواد آلی بر سطح سیاره ی سرخ انجام می شود در حالی که مواد معدنی از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. روند کار به اینگونه است که دانشمندن ناسا موادی را که مریخ نورد آن ها پیدا می کند، شناسایی می کنند و سپس نمونه ی مشابه آن را در زمین مورد بررسی قرار می دهند تا متوجه روابطی در این میان شوند. باور های قبلی در علم شیمی اینگونه بود که مواد غنی از آهن باعث نابودی مواد آلی می شوند اما این طور نیست. یافته های دانشمندان ناسا این پدیده را کاملاً بالعکس شرح می دهد؛ در واقع دستاورد آن ها حاکی از این است که آهن یاعث پایداری مواد آلی می شود که پایه های حیات هستند.

بدون شک در اغلب سیاره ها، مواد آلی وجود دارند و می توانند پایه های حیات را تشکیل دهند اما پایداری آن ها امری ضروری است چون تشکیل حیات بسیار زمان بر است. شاید اکنون بند بالا را کاملاً درک کرده باشید. آهن باعث می شود که مواد آلی ثبات بیشتری داشته باشند و در مقابل شرایط نامناسب از بین نروند. به همین دلیل دانشمندان وجود این فلز گران بها را نشانه ای حیات می دانند. Mary Parenteau، دانشمند و محقق موسسه ی SETI و همچنین یکی از اعضای مرکز تحقیقاتی حیات فرازمینی Ames در ناسا، و همکارانش برای بهبود یافته هایشان اقدام به مطالعه بر روی لیپید ها کردند تا از پایه های حیات پرده بردارند. لیپید ها مولکول هایی آلی هستند که جداره های سلولی و ساختاری آن را تشکیل می دهد. این مولکول ها نشان می دهند که چگونه میکرو ارگانیسم ها در مقابل تغییرات محیطی مقاومت و تغییر وضعیت می دهند.

این کشف می تواند دلیلی بر وجود ذخایر گرمایی در زیر سطح زمین باشد. این مواد از دوران جوانی مریخ بر روی آن باقی مانده اند؛ هنگامی که سیاره ی سرخ بسیار جوان بود. سنگ های غنی از فلز آهن در دره ای حوالی ایستگاه فصایی در مریخ بوده است. این دستاورد ها تا حد غیر قابل باوری به ماموریت های بعدی مریخ کمک خواهد کرد. متاسفانه جزئیات دقیقی در این باره منتشر نشده است. شاید دلیل آن عدم اطمینان بر روی این مقوله باشد. طبق آمار ناسا، ماموریتی در سال ۲۰۲۰ انجام خواهد شد که می تواند حقایق زیادی از مریخ را بر ملا کند.

یکی از دلایلی که بشر هنوز به حیات فرازمینی دست پیدا نکرده است، عدم شناخت دقیق از حیات باستانی در زمین است. اگر درک ما از شروع حیات در سیاره ی مادری مان کامل تر شود، بدون شک حقایقی را از فضا در می یابیم که همه را به تعجب وا می دارد.

[منبع: Phys]

انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل کاوشگر کاسینی اولین بخش از داده‌های گردآوری شده طی اولین شیرجه‌اش در میان اتمسفر سیاره زحل را به زمین ارسال کرد.

قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ اقدام ویژه ناسا برای سکونت در بیرون از کره خاکی اعلام شد.

تاریخچه اکتشافات مهم نجوم تاریخچه اکتشافات مهم نجوم نجوم مطالعه مواد و مقدمه‌ای است درباره فرآیند بوجود آمدن آنچه در آنسوی جو زمین بوده و آسمان و کهکشان‌ها را شامل می‌شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت مرکز کنترل هوافضای پکن اعلام کرد: اولین فضاپیمای باری چین موفق شد در اولین آزمایشگاه فضایی در حال چرخش این کشور پهلو بگیرد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.