تنها ماهواره کاربردی ایران کنج اتاق تمیز، پیر می‌شود!

معاون توسعه فناوری سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با تاکید بر این که ماهواره مصباح آماده پرتاب است، گفت: به دلیل در اختیار نداشتن موشک حامل، پرتاب این ماهواره به تعویق افتاده است. تنها ماهواره کاربردی ایران کنج اتاق تمیز، پیر می‌شود!

دکتر عبدالرضا صمیمی در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری ایسنا طراحی و ساخت ماهواره مصباح را مربوط به دهه ۱۳۸۰ دانست و افزود: کار طراحی و ساخت این ماهواره در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با همکاری مرکز تحقیقات مخابرات از ۱۰ سال قبل آغاز شد.

وی با بیان اینکه طراحی و ساخت این ماهواره به پایان رسیده است، اظهار کرد: ماهواره مصباح تنها ماهواره کاربردی و واقعی است که ساخته شد.

صمیمی به چالش‌های پرتاب این ماهواره اشاره کرد و گفت: ماهواره‌هایی که تاکنون پرتاب شده از نوع ماهواره کوچک است ولی با توجه به طراحی ماهواره مصباح، موشک حامل مورد نیاز آن را در اختیار نداریم.

معاون توسعه فناوری سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران اضافه کرد: در صورتی که موشک حامل مهیا شود، ماهواره مصباح آماده پرتاب خواهد شد.

وی با تاکید بر این که این ماهواره در حال حاضر در اتاق تمیز نگهداری می‌شود، ادامه داد: این ماهواره دارای ماموریت‌های مخابراتی و تصویربرداری است.

به گزارش ایسنا، مصباح ماهواره‌ای است مخابراتی- تحقیقاتی که در مدار ارتفاع پایین LEO به دور زمین می‌چرخد. مأموریت این ماهواره برای انتقال دیتا میان ایستگاه‌های زمینی به صورت ذخیره و ارسال غیر همزمان ( Store and Forward ) مانند پیام‌های کوتاه و فکس، اطلاعات مربوط به شبکه‌های آب و برق و گاز، قرائت از راه دور کنتور، دریافت و ارسال اطلاعات ایستگاه‌های مختلف مانند هواشناسی و زلزله شناسی و همچنین دریافت اطلاعات مربوط به اموال و اجناس در هنگام نقل و انتقال کاربرد تعیین شده است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.