خودکشی فضاپیمای «مسنجر» در عطارد

شمارش معکوس برای خداحافظی با یکی از ارزشمندترین فضاپیماهای ساخت دست بشر آغاز شد. خودکشی فضاپیمای «مسنجر» در عطارد

به گزارش خبرگزاری مهر، یک هفته پیش دانشمندان تیم مأموریت فضاپیمای کاوشگر MESSENGER چهارمین و آخرین سری از مانور اصلاح مدار حرکتی آن را با هدف ایجاد تأخیر در برخورد فضاپیما با سطح عطارد انجام دادند. در نتیجه فضاپیمای MESSENGER آخرین مانور خود را در ۲۴ آوریل (۴ اردیبهشت) انجام خواهد داد و سپس بعد از یک دهه خدمات رسانی ارزشمند به دانشمندان وارد فاز نابودی خواهد شد.

دکتر دانیل شاگنسی از آزمایش فیزیک کاربردی دانشگاه جان هاپکینز در این خصوص گفت: پس از آخرین مانور MESSENGER رسما اعلام می کنیم که فضاپیما دیگر فاقد پیش رانش خواهد بود چون همزمان با این مانور باقیمانده گاز هلیوم آن تقریبا خالی خواهد شد. در چنین وضعیتی فضاپیما دیگر توانایی مقابله با جاذبه خورشید را نخواهد داشت.

در حال حاضر این فضاپیما در مداری غیرعادی به دور سیاره عطارد می گردد و به حدی به آن نزدیک می شود که در گذشته سابقه نداشته است. این فضاپیما هم اکنون در ارتفاع ۶ تا ۳۹ کیلومتری سطح سیاره در حال پرواز است.

اگرچه عطارد یکی از نزدیکترین سیارات به زمین است اما تا پیش از آغاز مأموریت MESSENGER اطلاعات بسیار اندکی درباره آن در اختیار دانشمندان بوده است.

فضاپیمای MESSENGER در سوم آگوست سال ۲۰۰۴ از مرکز پرتابهای فضایی کیپ کاناورال فلوریدا به فضا پرتاب شد. طی یک دهه گذشته این فضاپیما ۷.۹ میلیارد کیلومتر راه پیموده است. بر این اساس ۱۵ بار به دور خورشید چرخیده و در همین حال یکبار از نزدیکی زمین و دو باره از نزدیکی ونوس عبور کرده است.

همچنین سه بار نیز از نزدیکی سطح عطارد عبور کرده است. این فضاپیما در سال ۲۰۱۱ به مدار از پیش تعیین شده در اطراف عطارد رسید.

MESSENGER دومین فضاپیمایی است که تاکنون به عطارد رسیده است. فضاپیمای Mariner ۱۰ در سالهای ۱۹۷۴ و ۱۹۷۵ سه بار از کنار این سیاره عبور کرد و طی آن اطلاعات ارزشمندی درباره عطارد گردآوری و راهی زمین کرد.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .