تیز شدن گوش‌ «روزتا» برای شنیدن سیگنالی از «فیلائه» خواب‌آلود

فرودگر فیلائه بدلیل اتمام باتری حدود چهار ماه است در خواب عمیق به سر می‌برد، اما با افزایش تابش نور خورشید، این امید وجود دارد که این کاوشگر بزودی از خواب بیدار شود. تیز شدن گوش‌ «روزتا» برای شنیدن سیگنالی از «فیلائه» خواب‌آلود

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، فرودگر فیلائه (Philae) بعنوان بخشی از برنامه فضاپیمای روزتا ۱۲ نوامبر ۲۰۱۴ (۲۱ آبان) در یک مأموریت تاریخی بر سطح دنباله‌دار ۶۷P/Churyumov-Gerasimenko فرود آمد.

این فرودگر در مدت فعالیت، اطلاعات ارزشمندی شامل وجود یخ آب و مولکول‌های آلی بر سطح دنباله‌دار به زمین مخابره کرد؛ اما مدت مأموریت بدلیل اتمام باتری بسیار کوتاه بود.

تصاویر ارسالی توسط توسط فضاپیمای مادر (روزتا) نشان می‌دهد که این فرودگر هم اکنون در سایه یک صخره قرار دارد که دریافت نور خورشید و شارژ باتری را غیرممکن می‌کند.

فرودگر فیلائه از ماه نوامبر (اواخر آبان) در خواب عمیق قرار گرفته است، اما با افزایش تابش نور خورشید به محل استقرار این فرودگر، محققان آژانس فضایی اروپا (ESA) از هفته جاری دور جدید تلاش‌ها برای دریافت سیگنال احتمالی از فیلائه را آغاز کرده‌اند.

همچنین فضاپیمای روزتا که در حال مدارگردی اطراف دنباله‌دار ۶۷P است، تا ۲۰ مارس (۲۹ اسفند) گوش به زنگ دریافت سیگنال از فرودگر فیلائه خواهد بود.

فرودگر فیلائه به گونه‌ای طراحی شده است که در صورت دریافت ۵.۵ وات انرژی از پنل‌های خورشیدی، بیدار شده و دمای داخلی آن به منفی ۴۵ درجه سانتیگراد می‌رسد.

سپس فرودگر باید گیرنده خود را هر نیم ساعت یکبار روشن کند تا بتواند سیگنال ارسالی از سوی فضاپیمای روزتا را دریافت کند؛ اما برای پاسخ دادن به روزتا، این فرودگر دست‌کم به ۱۹ وات انرژی نیاز دارد.

فضاپیمای روزتا و دنباله‌دار ۶۷P در حال حاضر در فاصله ۳۲۰ میلیون کیلومتری از خورشید قرار دارند.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.