با مسافران ۲۰۱۵ ایستگاه فضایی آشنا شوید

با بازگشت چهارمین فضانورد زن روسیه و همراهان روس و آمریکایی او از ایستگاه فضایی در بامداد پنج شنبه گذشته و باقی ماندن تنها سه فضانورد در ایستگاه فضایی، چهار گروه از فضانوردان آماده می شوند تا طی ۹ ماه آینده به ایستگاه فضایی سفر کنند. با مسافران ۲۰۱۵ ایستگاه فضایی آشنا شوید

سیروس برزو، روزنامه نگار حوزه فضا و پیشگام ترویج دانش کیهان نوردی در گفت وگو با خبرنگار فناوری ایسنا با اشاره به بازگشت الکساندرساماکوتایف و یلنا سیروا از آژانس فضایی روسیه و بریویلمور، کیهان نورد ناسا با ناو سایوز تی.ام-۱۴ ام گفت: با به پایان رسیدن ماموریت سایوز، مدت اقامت فضایی ساماکوتایف به ۳۳۱ روزطی دو پرواز و ویلمور به ۱۷۸ روز رسید درحالی که سیروا ۱۶۷ روز سفر فضایی را در کارنامه خود دارد و نامش به عنوان پانصد و چهلمین فضانورد جهان و یکصد و نوزدهمین کیهان نورد روس در تاریخ فضانوردی ثبت شد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تری ویرتز از ناسا، آنتون شکاپلروف، کیهان نورد روسکاسموس و سامانتا کریستوفورتی، فضانورد سازمان فضایی اروپا درایستگاه فضایی باقی مانده اند. این گروه تا ۲۷ مارس تنها افراد ایستگاه فضایی بین المللی خواهند بود. طبق برنامه اعلام شده، در این روز ناو سایوز تی.ام.۱۶ ام سه کیهان نورد کهنه کار روسی و آمریکایی را به ایستگاه خواهد آورد. گنادی پادالکا، فردی که تاکنون با یک بار زندگی در مجتمع مداری میر و سه اقامت طولانی در ایستگاه فضایی بین المللی، بیش از ۷۱۰ شبانه روز از عمر خود را در مدار زمین گذرانده است با انجام این پرواز طول مدت زندگانی فضاییش را به حدود ۸۸۰ شبانه روز خواهد رساند.

برزو تصریح کرد: میخائیل کورنیینکو، هموطن روس او پنج سال پیش ماموریتی ۱۷۶ روزه در همین ایستگاه داشته و اسکات کلی، فضانورد ناسا که دو پرواز کوتاه با شاتل و یک سفر پنج ماهه در ایستگاه فضایی بین المللی در پرونده دارد. او جمعا ۱۸۰ روز از عمرش را در فضا به سر برده است.

یلنا سیروا

کورنیینکو و کلی قرار است این بار، یک سال در مدار زمین بمانند تا بر تجربه های انسان در مورد اقامت طولانی در مدار بیفزایند. آنها باید به عنوان افرادی برای انواع آزمایش های پزشکی جهت کسب اطلاعات بیشتر پیرامون اثرات زندگی طولانی مدت در محیط فضایی مورد آزمایش قرار گیرند.

وی با بیان این که طی سال جاری میلادی سه گروه دیگر نیز به ایستگاه فضایی بین المللی اعزام خواهند شد، گفت: در ماه مه، کونوننکو از روسیه، کیمییا یوی از ژاپن و کجل لیندگرن از آمریکا با سایوز تی.ام- ۱۷ ام برای ماموریتی تقریبا شش ماهه از بایکونور پرتاب خواهند شد. سایوز تی.ام-۱۸ ام همراه با سرگئی ولکف از روسیه و موگنسن از دانمارک قرار است در اول سپتامبر راهی ایستگاه فضایی بین المللی شود. دیگر سرنشین این ناو، خواننده انگلیسی سارا براتمن است که به عنوان کیهانگرد به فضا خواهد رفت و بیش از ۱۰ روز مهمان سرنشینان ایستگاه فضایی بین المللی نخواهد بود.

برزو تصریح کرد: در آخرین پرتاب سرنشیندار سایوز طی سال جاری مسیحی، یوری مالنچنکو، فضانورد نامدار و کهنه کار روس که پنج سفر مداری در مجتمع مداری میر و ایستگاه فضایی بین المللی را با ۶۴۱ شبانه روز اقامت فضایی در پرونده دارد به همراه تیموتی پیک، فضانورد انگلیسی سازمان فضایی اروپا و تیموتی کاپرا از ناسا به مدار زمین سفر می کنند.

پیشگام ترویج کیهان نوردی خاطرنشان کرد: یوری مالنچنکو گرچه فضانوردی بسیار آرام و سربه زیر است طی سفرهای قبلی دست به کارهای عجیب و غریبی زده که رسانه های خبری به او توجه خاص دارند. در نخستین پروازش، زمانی که سامانه ردیابی و الحاق ناو باربری پروگرس از کار افتاد، او توانست مجتمع عظیم میر را هدایت کند و آن را به پروگرس متصل کند که امری بسیار خطرناک و تقریبا ناممکن بود.

یکی از محموله های پروگرس در این سفر، سامانه ای از یک شرکت آمریکایی بود که باید برای انجام آزمایش هایی پیچیده در ایستگاه میر نصب می شد و در صورت نرسیدن آن به ایستگاه، سازمان فضایی روسیه مبلغ هنگفتی به عنوان خسارت باید به موسسه آمریکایی پرداخت می کرد.

برزو تصریح کرد: مالنچنکو از متخصصان برجسته راهپیمایی فضایی است و تاکنون پنج بار در بیرون از ایستگاه های فضایی دست به تعمیر سامانه های بیرونی آنها زده است؛ اما جنجالی ترین کار او، ازدواج فضاییش در جریان سومین ماموریت مداری وی بود. سومین ماموریت مالنچنکو به همراه ادوارد لو، کیهان نوردآمریکایی در ۲۶ آوریل ۲۰۰۳ از بایکونور آغازشد. سفینه سایوزتی.ام.آ -۲ ‏برای سفری که ۱۸۵روز طول کشید آنها را به ایستگاه فضایی بین المللی برد.

در جریان همین پرواز بود که مالنچنکو با ازدواج فضائیش، جنجالی به وجود آورد. وی از مدتها قبل با یک آمریکایی روس تبار نامزد شده بود در جریان ماموریتش در ایستگاه فضایی بین المللی، نخستین ازدواج آسمانی– زمینی را انجام داد و در جریانی یکی ازارتباط های تلویزیونی با زمین، مراسم عقد او و نامزدش از طریق مرکز هدایت پرواز در هیوستن صورت گرفت. این کار باعث شد سازمان فضایی روسیه ازدواج در فضا را ممنوع کند!

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.