ژاپن نیروگاه فضایی می سازد

ژاپن با کمک امواج ماکروویو، برق تولید شده در نیروگاه فضایی را به زمین انتقال خواهد داد. ژاپن نیروگاه فضایی می سازد

به گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، سازمان کاوش های فضایی ژاپن (Jaxa) اعلام کرد که عملیات انتقال بیسیمِ برق به یک هدف بسیار دقیق روی کره زمین را با موفقیت انجام داده است.

توکیو قصد دارد از این فناوری، برای انتقال برق خورشیدی در فضا به زمین استفاده کنید.

بر اساس این گزارش، پژوهشگران ژاپنی موفق شده اند ۱.۸ کیلووات برق را به امواج مایکروویو تبدیل و به گیرنده ای با فاصله ۵۵ متر انتقال دهند. سپس امواج مایکروویو در محل گیرنده، به برق مستقیم (DC) تبدیل شد.

ژاپنی ها آزمایش یادشده را روز یکشنبه در استان هیوگو در غرب ژاپن انجام دادند.

این نخستین پژوهش از نوع خود در جهان به حساب می آید.

پژوهشگران ژاپنی می خواهند از همین فناوری برای انتقال برق نیروگاه های خورشیدی در فضا به زمین استفاده کنند.

انرژی که خورشید در هر ساعت به زمین می دهد، اگر به برق تبدیل شود، از برق مصرفی کل بشر در یک سال بیشتر است.

دانشمندان ژاپنی، قصد دارند نیروگاه های خورشیدی تازه ای را در فاصله ۳۵ هزار کیلومتری از کره زمین بسازند.

این دانشمندان می گویند مجموعه ای گیرنده به شعاع سه کیلومتر روی زمین، می تواند با این فناوری، یک گیگاوات برق تولید کند که معادل کارکرد یک نیروگاه اتمی است.

سازمان کاوش های فضایی ژاپن می گوید اگرچه امواج مایکرویو در نیروگاه فضایی از همان نوع پرتوهای اجاق مایکرویو است، اما در مسیر ارسال به زمین، هیچ موجود زنده ای را نخواهد سوزاند، زیرا از 'چگالی انرژیِ' این امواج کاسته شده است.

دانشمندان انتظار دارند طرح نیروگاه فضایی تا سال ۲۰۳۰ به بهره برداری نهایی برسد.

منبع:ایرنا