وزیر علوم: صنعت فضایی کشور در آستانه یک جهش جدی قرار دارد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد: صنعت فضایی کشور در آستانه یک جهش جدی قرار گرفته و اگر ساز و کارهای آن فراهم شود در سال های آتی این فناوری علاوه بر تقویت غرور ملی، کشور را به قله های رفیع تر فضایی خواهد رساند. وزیر علوم: صنعت فضایی کشور در آستانه یک جهش جدی قرار دارد

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا دکتر محمد فرهادی در پیامی به مناسبت افتتاحیه چهاردهمین کنفرانس انجمن هوا فضای ایران تاکید کرد: فناوری های مختلف هوا فضا از جمله آخرین پیشرفت های بشر در علوم و فنون است و همانطور که در سند جامع توسعه هوا فضای کشور مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی آمده است این فناوری کاملا دانش بنیان بوده و از منظر اسناد بالادستی بعنوان یکی از اهداف بخش نظام علم و فناوری، نقش موثری در توسعه دیگر فناوری های الویت دار کشور دارد.

در این پیام که توسط معاون وزیر علوم و رییس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران قرائت شده آمده است: در بخش فضا در حال حاضر بیش از ۵۰ کشور دنیا دارای ماهواره مستقل بوده و ۹ کشور همسایه ایران نیز جز آن ها هستند.

در ادامه این پیام آمده است: درآمد زایی ۳۰۰ میلیارد دلاری فناوری فضایی نشان از توسعه روزافزون آن در حوزه های مختلف نظامی و غیرنظامی دارد و البته جمهوری اسلامی ایران با پرتاب ماهواره امید و استقرار آن در فضا جز ده کشور دارای فناوری ساخت و پرتاب ماهواره قرار گرفته است.

فرهادی در ادامه پیام خود تصریح کرده است: اگر به رشد سریع مخابرات ماهواره ای، مشاهده زمین از فضا، ناوبری، مسائل زیست محیطی و پیش بینی زلزله از طریق سامانه های فضایی توجه شود لزوم سرمایه گذاری هر چه بیشتر در این حوزه احساس خواهد شد.

وی در این پیام ضمن یادآوری نگاه ویژه وزارت علوم به حوزه تحقیقات فضایی افزوده است: برخی از موفقیت های وزارت علوم در حوزه فضا شامل طراحی و ساخت ماهواره مخابراتی حرفه ای مصباح، ماهواره های دانشجویی نوید و امید ساخت دانشگاه علم و صنعت ایران، ماهواره آت ست (دانشگاه امیرکبیر) و ماهواره شریف ست (دانشگاه صنعتی شریف) هر کدام تکمیل کننده بخشی از فناوری فضایی هستند.

در این پیام همچنین از ماهواره در دست ساخت زلزله شناسی آیات در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران و تربیت چند هزار نیروی انسانی در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور به عنوان دیگر فعالیت های وزارت علوم در حوزه هوا فضا یاد شده است.

فرهادی در پیام خود از نهادینه شدن حمل و نقل هوایی و توسعه پایدار فناوری هوایی بعنوان یک ضرورت کشور یاد کرده و از دانشگاه ها و مراکز پژوهشی درخواست کرد با ایجاد ساز وکارهای مناسب شرایطی فراهم آورند که صنعت هوایی کشور از وابستگی خود کاسته و شرایطی فراهم کنند تا بر چالش هایی از قبیل تحریم غلبه کنیم.

چهاردهمین کنفرانس انجمن هوا فضای ایران از امروز ۱۹ اسفنده ماه در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران گشایش یافته است که به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.

انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل کاوشگر کاسینی اولین بخش از داده‌های گردآوری شده طی اولین شیرجه‌اش در میان اتمسفر سیاره زحل را به زمین ارسال کرد.

قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ اقدام ویژه ناسا برای سکونت در بیرون از کره خاکی اعلام شد.

تاریخچه اکتشافات مهم نجوم تاریخچه اکتشافات مهم نجوم نجوم مطالعه مواد و مقدمه‌ای است درباره فرآیند بوجود آمدن آنچه در آنسوی جو زمین بوده و آسمان و کهکشان‌ها را شامل می‌شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت مرکز کنترل هوافضای پکن اعلام کرد: اولین فضاپیمای باری چین موفق شد در اولین آزمایشگاه فضایی در حال چرخش این کشور پهلو بگیرد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.