فعالیت چهار دانشگاه کشور در حوزه ساخت ماهواره های دانشجویی

معاون گروه فضایی شرکت صا ایران بر ضرورت همگرایی بر انجام پروژه‌های فضایی و استفاده منضبط از تمام بسترهای کشور در این حوزه تاکید کرد. فعالیت چهار دانشگاه کشور در حوزه ساخت ماهواره های دانشجویی

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نصیری امروز در مراسم چهاردهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران که در محل سازمان پژوهش‌های ایران در حال برگزاری است اظهار کرد: از شش هزار و ۵۷۱ ماهواره پرتاب شده در جهان بخش زیادی از آن مربوط به ماهواره‌های مخابراتی (ماهواره نظامی و غیر نظامی) بوده است.

وی افزود: از نظر اقتصادی تا سال ۲۰۰۹، ۱۶۵ میلیارد دلار درآمد ناشی از سرویس‌های فضایی در دنیا بوده است.

به گفته نصیری، فناوری فضایی منجر به اقتدار توسعه اقتصاد، زیرساخت‌ها و دانش و علم در هر کشوری می‌شود و درگیری دانشگاه‌های هر کشور در حوزه ماهواره نشان از ایجاد زیرساخت‌های لازم در حوزه علم و دانش است.

به گفته وی در حال حاضر در کشور ایران چهار دانشگاه در زمینه ماهواره‌های دانشجویی فعال هستند و در واقع هنر ایجاد زیرساخت‌های علم و دانش در کشور ما شکل گرفته است.

نصیری با بیان این که گرایش جهانی به سمت ماهواره‌های کوچک است، گفت: در واقع به دلیل هزینه و دسترسی، گرایش به این ماهواره‌ها بیشتر است و در دنیا علاوه بر مدار لئو در بحث ژئو نیز به سمت ماهواره‌های کوچک روی آورده‌اند.

معاون گروه فضایی شرک صا ایران در ادامه سخنانش بر چندین نکته تاکید کرد و گفت: در این راستا باید در حوزه فضایی با حضور فعال و هوشمند در فضا دانش، اقتصاد و اقتدار کشور پیشرفت کند.

وی افزود: توجه به انجام ماموریت‌ها و مبنا توانایی کشور با جدی گرفتن کوچک‌سازی و منظومه شدن ماهواره‌ها استفاده منضبط و همگرا از همه بسترهای کشور و گسترش دیپلماسی فضایی با هدف صادرات از موضوعات مهمی است که در بحث فضایی باید مورد توجه قرار گیرد.

وی در پایان سخنانش پیشنهاد داد که کنفرانس سالانه هوافضا مقارن با روز فناوری فضایی در چهاردهم بهمن ماه برگزار شود.