فعالیت چهار دانشگاه کشور در حوزه ساخت ماهواره های دانشجویی

معاون گروه فضایی شرکت صا ایران بر ضرورت همگرایی بر انجام پروژه‌های فضایی و استفاده منضبط از تمام بسترهای کشور در این حوزه تاکید کرد. فعالیت چهار دانشگاه کشور در حوزه ساخت ماهواره های دانشجویی

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نصیری امروز در مراسم چهاردهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران که در محل سازمان پژوهش‌های ایران در حال برگزاری است اظهار کرد: از شش هزار و ۵۷۱ ماهواره پرتاب شده در جهان بخش زیادی از آن مربوط به ماهواره‌های مخابراتی (ماهواره نظامی و غیر نظامی) بوده است.

وی افزود: از نظر اقتصادی تا سال ۲۰۰۹، ۱۶۵ میلیارد دلار درآمد ناشی از سرویس‌های فضایی در دنیا بوده است.

به گفته نصیری، فناوری فضایی منجر به اقتدار توسعه اقتصاد، زیرساخت‌ها و دانش و علم در هر کشوری می‌شود و درگیری دانشگاه‌های هر کشور در حوزه ماهواره نشان از ایجاد زیرساخت‌های لازم در حوزه علم و دانش است.

به گفته وی در حال حاضر در کشور ایران چهار دانشگاه در زمینه ماهواره‌های دانشجویی فعال هستند و در واقع هنر ایجاد زیرساخت‌های علم و دانش در کشور ما شکل گرفته است.

نصیری با بیان این که گرایش جهانی به سمت ماهواره‌های کوچک است، گفت: در واقع به دلیل هزینه و دسترسی، گرایش به این ماهواره‌ها بیشتر است و در دنیا علاوه بر مدار لئو در بحث ژئو نیز به سمت ماهواره‌های کوچک روی آورده‌اند.

معاون گروه فضایی شرک صا ایران در ادامه سخنانش بر چندین نکته تاکید کرد و گفت: در این راستا باید در حوزه فضایی با حضور فعال و هوشمند در فضا دانش، اقتصاد و اقتدار کشور پیشرفت کند.

وی افزود: توجه به انجام ماموریت‌ها و مبنا توانایی کشور با جدی گرفتن کوچک‌سازی و منظومه شدن ماهواره‌ها استفاده منضبط و همگرا از همه بسترهای کشور و گسترش دیپلماسی فضایی با هدف صادرات از موضوعات مهمی است که در بحث فضایی باید مورد توجه قرار گیرد.

وی در پایان سخنانش پیشنهاد داد که کنفرانس سالانه هوافضا مقارن با روز فناوری فضایی در چهاردهم بهمن ماه برگزار شود.

انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل کاوشگر کاسینی اولین بخش از داده‌های گردآوری شده طی اولین شیرجه‌اش در میان اتمسفر سیاره زحل را به زمین ارسال کرد.

قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ اقدام ویژه ناسا برای سکونت در بیرون از کره خاکی اعلام شد.

تاریخچه اکتشافات مهم نجوم تاریخچه اکتشافات مهم نجوم نجوم مطالعه مواد و مقدمه‌ای است درباره فرآیند بوجود آمدن آنچه در آنسوی جو زمین بوده و آسمان و کهکشان‌ها را شامل می‌شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت مرکز کنترل هوافضای پکن اعلام کرد: اولین فضاپیمای باری چین موفق شد در اولین آزمایشگاه فضایی در حال چرخش این کشور پهلو بگیرد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.