کشف سریعترین ستاره کهکشان راه‌شیری

ستاره‌شناسان دانشگاه هاوایی اخیرا ستاره‌ای را کشف کرده‌اند که با سرعت ۱۲۰۰ کیلومتر بر ثانیه در فضا حرکت می‌کند و سرعت آن برای نادیده گرفتن نیروی گرانش کهکشان کافی است. کشف سریعترین ستاره کهکشان راه‌شیری

ستاره‌شناسان پیش‌بینی کرده‌اند، سریعترین ستاره شناخته‌شده در کهکشان راه‌شیری موسوم به US ۷۰۸ که از کشش گرانشی فرار کرده است، در ۲۵ میلیون سال آینده وارد فضای میان کهکشانی می‌شود.

ستاره US ۷۰۸ احتمالا در نتیجه موج انفجار یک همتای ستاره‌ای به این سرعت رسیده که در نوع خود اولین به شمار می‌رود؛ این سرعت برای سفر از زمین به ماه طی پنج دقیقه کافی است.

به گفته محققان، ۲۰ ستاره دیگر کشف شده تاکنون که به سمت خارج کهکشان راه‌شیری در حرکت بوده‌اند، احتمالا انگیزه خود را از نزدیک شدن به ابرسیاهچاله‌ای که در مرکز راه‌شیری است، بدست آورده بودند.

ستاره US ۷۰۸ پیش از فرار در کهکشان، یک ستاره عظیم سرد بود، اما تقریبا تمام هیدروژن و هلیوم آن توسط شریک ستاره‌ای آن مکیده شده بود؛ به تصور دانشمندان،‌ این تغذیه انرژی احتمالا باعث تبدیل ستاره دوم به ابرنواختری عظیم شده است.

در صورت تائید، این گونه ستارگان گریخته می‌توانند درک بهتری را در مورد چگونگی شکل‌گیری ابرنواخترها ارائه کنند. از آنجایی که انفجارها مقادیر استانداردی از تابش را آزاد می‌کنند، دانشمندان می‌توانند فاصله آن‌ها را با سنجش میزان درخشش یا کم‌نوری‌شان محسابه کرده و سرعت منبسط شدن جهان را تعیین کنند.

منبع : تسنیم