برنامه روسیه برای ارسال انسان به ماه تا ۲۰۳۰

روسیه پس از تعهد برای حفظ ایستگاه فضایی بین‌المللی در مدار برای ۹ سال دیگر، از برنامه‌های خود برای ارسال پروازهای سرنشین‌دار به ماه تا سال ۲۰۳۰ رونمایی کرد. برنامه روسیه برای ارسال انسان به ماه تا ۲۰۳۰

سازمان فضایی روسیه (روسکاسموس) خبر داد که مأموریت‌های سرنشین‌دار، پس از احیای برنامه ماه این کشور و با ارسال فضاپیمای بدون سرنشین آغاز خواهند شد.

این اخبار سه سال پس از افشای سندی از سوی این سازمان اعلام شده که از یک سفر سرنشین‌دار به ماه در برنامه‌های خود خبر داده بود.

این نخستین‌بار است که مسکو ضرب‌الاجلی را برای برنامه‌های فضایی تعیین می‌کند و امیدوار است بتواند شکوه اولیه رقابت‌های فضایی را که طی آن توانسته بود در ارسال انسان به مدار زمین از آمریکا پیشی بگیرد، بازیابد.

باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا پیش از این خواسته بود که آمریکایی‌ها تا سال ۲۰۳۰ به مریخ پرواز کنند.

یک سخنگوی روسکاسموس اظهار کرد: تقریبا در سال ۲۰۳۰ قرار است برنامه‌ها به سوی پروازهای سرنشین‌دار ارتقا یابد.

این سازمان همچنین اعلام کرد که به کار خود با ناسا در پروژه ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) تا سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد داد و پس از آن امیدوار است بتواند ایستگاه مداری خود را بسازد. به گفته روسکاسموس، این ایستگاه به روسیه دسترسی تضمینی به کیهان را ارائه خواهد کرد.

مقامات دولت روسیه سال گذشته در پی تیره شدن روابط با آمریکا اظهار کردند که ممکن است به همکاری و سرمایه‌گذاری خود در ایستگاه فضایی تنها تا سال ۲۰۲۰ ادامه دهند. ادامه همکاری فضایی بین مسکو و واشنگتن زمانی حاصل شد که آمریکا صادرات فناوری‌های پیشرفته به روسیه را ممنوع کرد.

صنعت فضایی، پایه رقابت‌های شدید بین روسیه و آمریکا بوده که ریشه آن به زمان جنگ سرد برمی‌گردد. آمریکا و شوروی سابق برای چندین دهه در این رقابت عصر فضا باقیمانده بودند.

یوری گاگارین، فضانورد روسی به عنوان اولین انسان در سال ۱۹۶۱ به فضا رفت و نیل آرمسترانگ آمریکایی نیز در سال ۱۹۶۹ به عنوان اولین انسان به ماه سفر کرد؛ اما با پایان جنگ سرد، این رقابت به همکاری تبدیل شد.

منبع ایسنا