فضاپیمای Dawn به سیاره کوتوله مرموز می رسد

پس از تعقیب و گریزی ۲.۵ ساله فضاپیمای Dawn این هفته به سیاره کوتوله مرموز Ceres می رسد. این جرم فضایی از اهمیت زیادی برای دانشمندان برخوردار است. فضاپیمای Dawn به سیاره کوتوله مرموز می رسد

به گزارش خبرگزاری مهر، از Ceres به عنوان بزرگترین عضو کمربند سیارک حد فاصل مشتری و مریخ یاد می شود. بر اساس برنامه ریزی های از پیش صورت گرفته فضاپیمای Dawn روز پنج شنبه به این جرم فضایی اسرارآمیز می رسد.

این فضاپیما از سپتامبر سال ۲۰۱۲ مأموریت خود برای رسیدن به Ceres را از دیگر سیاره کوتوله مهم اطراف زمین آغاز کرده است. در آن زمان کاوشگر از دیگر عضو این کمربند سیارکی یعنی Vesta خداحافظی کرد تا خود را به بزگترین و اسرارآمیزترین سیاره کوتوله اطراف زمین برساند.

دانشمندان ناسا نزدیک شدن Dawn به Ceres را به گونه ای برنامه ریزی کرده اند که با استفاده از موتور یونی احتراق ضعیف به تدریج به آن نزدیک شده تا عملیات با موفقیت و کمترین اشتباه ممکن دنبال شود.

مارک ریمن از دانشمندان آزمایشگاه پیش رانش جت ناسا در کالیفرنیا می گوید: همه چیز برای نزدیک شدن بی عیب و نقص Dawn به سیاره کوتوله Ceres آماده است.

مأموریت Dawn یکی از پرهزینه ترین مأموریت های ناسا بوده است. این آژانس فضانوردی ۴۶۶ میلیون دلار صرف این پروژه کرده است. کاوشگر Dawn در سپتامبر ۲۰۰۷ و با هدف مطالعه Vesta و Ceres که به ترتیب ۵۳۰ و ۵۹۰ کیلومتر عرض دارند به فضا پرتاب شد.

دانشمندان با بررسی داده های به دست آمده از این مأموریت در تلاش هستند که به راز شکل گیری سیارات پی ببرند.

انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل کاوشگر کاسینی اولین بخش از داده‌های گردآوری شده طی اولین شیرجه‌اش در میان اتمسفر سیاره زحل را به زمین ارسال کرد.

قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ اقدام ویژه ناسا برای سکونت در بیرون از کره خاکی اعلام شد.

تاریخچه اکتشافات مهم نجوم تاریخچه اکتشافات مهم نجوم نجوم مطالعه مواد و مقدمه‌ای است درباره فرآیند بوجود آمدن آنچه در آنسوی جو زمین بوده و آسمان و کهکشان‌ها را شامل می‌شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت مرکز کنترل هوافضای پکن اعلام کرد: اولین فضاپیمای باری چین موفق شد در اولین آزمایشگاه فضایی در حال چرخش این کشور پهلو بگیرد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.