آب و هوای ماکرو در مریخ

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، دانشمندان بر این باورند که مریخ هم مثل زمین دارای آب و هوای ماکرو (Macroweather) است.  آب و هوای ماکرو در مریخ

آب و هوای ماکرو به تاثیرات اتمسفری که در فاصله بین آب و هوای کوتاه‌مدت و اقلیم بلندت‌مدت اتفاق می‌افتد، گفته می‌شود. این کشف نه تنها در پی بردن به رفتار اتمسفر زمین ، بلکه به درک بهتر رفتار سیارات و قمرهای دیگری که دارای اتمسفر هستند کمک می‌کند.

آب و هوای کره زمین به خاطر نوسانات دایمی که در اتمسفر اتفاق می‌افتد، به صورت روزانه تغییر می‌کند. درحالی‌که اقلیم آن در مقیاس دهه تغییر می‌کند. تحقیقات دانشمندان طی سی‌سال گذشته نشان داده است که اتمسفر زمین چیزی بین این دو حال (تغییرآب و هوای کوتاه مدت روزانه و تغییرات بلند مدت اقلیمی) را تجربه می‌کند که آب و هوای کلان(Macroweather)  نامیده می‌شود.

به منظور کشف احتمال وقوع آب و هوای ماکرو در دیگر سیارات و قمرها، مریخ که قبلاً هم در مورد اتمسفر آن تحقیقات خوبی انجام شده بود، مورد بررسی قرار گرفت و دانشمندان داده‌های گردآوری‌شده از ماموریت‌های وایکینگ ۱ و ۲، از اواسط دهه ۱۹۷۰ تا اوایل دهه ۱۹۸۰، از سطح مریخ و  همچنین داده‌های به دست آمده از سفینه جستجوگرمریخ را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

با در نظر گرفتن میزان گرمای دریافتی و ضخامت اتمسفر این سیاره، تیم تحقیقاتی وجود "آب و هوای ماکرو" در مریخ را تایید کرد. ولی مدت‌زمان این تجربه برای مریخ، نسبت به زمین، کوتاه‌تر بود. بر روی مریخ، انتقال از "آب و هوا" (Weather) به " آب و هوای ماکرو (macroweather)  هر ۸/۱ روز مریخی که برابر با دو روز زمینی است، اتفاق میافتد، در حالی‌که این انتقال برای زمین در حدود یک هفته تا ۱۰ به طول می‌انجامد.

تفاوت‌های بین زمین و مریخ به خاطر تفاوت در اندازه این سیارات و میزان انرژی خورشیدی دریافتی آن‌هاست. پهنای مریخ تنها اندکی بیشتر از نصف پهنای زمین و فاصله آن از خورشید ۵۰ درصد بیشتر از فاصله زمین است.

این تحقیقات می‌تواند به دانشمندان در فهم بهتر آب و هوای زهره، زحل، تیتان، مشتری، اورانوس، نپتون و دیگر سیارات و قمرها، کمک شایانی بکند.

منبع: http://www.space.com

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.