آب و هوای ماکرو در مریخ

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، دانشمندان بر این باورند که مریخ هم مثل زمین دارای آب و هوای ماکرو (Macroweather) است.  آب و هوای ماکرو در مریخ

آب و هوای ماکرو به تاثیرات اتمسفری که در فاصله بین آب و هوای کوتاه‌مدت و اقلیم بلندت‌مدت اتفاق می‌افتد، گفته می‌شود. این کشف نه تنها در پی بردن به رفتار اتمسفر زمین ، بلکه به درک بهتر رفتار سیارات و قمرهای دیگری که دارای اتمسفر هستند کمک می‌کند.

آب و هوای کره زمین به خاطر نوسانات دایمی که در اتمسفر اتفاق می‌افتد، به صورت روزانه تغییر می‌کند. درحالی‌که اقلیم آن در مقیاس دهه تغییر می‌کند. تحقیقات دانشمندان طی سی‌سال گذشته نشان داده است که اتمسفر زمین چیزی بین این دو حال (تغییرآب و هوای کوتاه مدت روزانه و تغییرات بلند مدت اقلیمی) را تجربه می‌کند که آب و هوای کلان(Macroweather)  نامیده می‌شود.

به منظور کشف احتمال وقوع آب و هوای ماکرو در دیگر سیارات و قمرها، مریخ که قبلاً هم در مورد اتمسفر آن تحقیقات خوبی انجام شده بود، مورد بررسی قرار گرفت و دانشمندان داده‌های گردآوری‌شده از ماموریت‌های وایکینگ ۱ و ۲، از اواسط دهه ۱۹۷۰ تا اوایل دهه ۱۹۸۰، از سطح مریخ و  همچنین داده‌های به دست آمده از سفینه جستجوگرمریخ را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

با در نظر گرفتن میزان گرمای دریافتی و ضخامت اتمسفر این سیاره، تیم تحقیقاتی وجود "آب و هوای ماکرو" در مریخ را تایید کرد. ولی مدت‌زمان این تجربه برای مریخ، نسبت به زمین، کوتاه‌تر بود. بر روی مریخ، انتقال از "آب و هوا" (Weather) به " آب و هوای ماکرو (macroweather)  هر ۸/۱ روز مریخی که برابر با دو روز زمینی است، اتفاق میافتد، در حالی‌که این انتقال برای زمین در حدود یک هفته تا ۱۰ به طول می‌انجامد.

تفاوت‌های بین زمین و مریخ به خاطر تفاوت در اندازه این سیارات و میزان انرژی خورشیدی دریافتی آن‌هاست. پهنای مریخ تنها اندکی بیشتر از نصف پهنای زمین و فاصله آن از خورشید ۵۰ درصد بیشتر از فاصله زمین است.

این تحقیقات می‌تواند به دانشمندان در فهم بهتر آب و هوای زهره، زحل، تیتان، مشتری، اورانوس، نپتون و دیگر سیارات و قمرها، کمک شایانی بکند.

منبع: http://www.space.com

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .