سیاهچاله ای که از کهکشانش به بیرون پرتاب شد!

دو کهکشان در مسیر برخورد و حتی ادغام هستند، آنها در نهایت به یک کهکشان بزرگ تبدیل خواهند شد. در مرکز هر کهکشان یک سیاهچاله پرجرم قرار دارد که با هم ادغام می شوند. اما اگر در این فرآیند امواج گرانشی شکل گرفته باشند و به فضا منتشر شده باشند، احتمال دارد یکی از سیاهچاله ها برای همیشه به بیرون کهکشان پرتاب شود. سیاهچاله ای که از کهکشانش به بیرون پرتاب شد!

سیاهچاله ای که از کهکشانش به بیرون پرتاب شد!

ادغام کهکشانی منجر به پرتاب یک سیاهچاله به بیرون کهکشان شده است.

به گزارش انجمن فیزیکدانان جوان ایران، ستاره شناسان یک پدیدۀ مرموز را در یک سیاهچاله عظیم در فاصله ی ۹۰ میلیون سال نوری از زمین مشاهده کردند. این رویداد می تواند ناشی از برخورد امواج گرانشی باشد، دانشمندان مدت طولانی است که در جستجوی چنین سیاهچاله هایی هستند که حالتی از پس زدن کهکشانی دارند. سیاهچاله SDSS ۱۱۳۳ نقطه کوچک در پایین سمت چپ تصویر بطور فعال ماده را از کهکشان کوتوله Markarian ۷۷ خارج می کند. این تصاویر با کیفیت بالا با استفاده از تلسکوپ کک با نور انطباقی گرفته شده است.

یک تیم بین المللی از محققان از دانشگاه هاوایی، زوریخ و کپنهاگ مشاهدات خود را پیرامون این جرم کیهانی با استفاده از تلسکوپ انطباقی رصدخانه کک انجام دادند، رصدها سیاهچاله بنام SDSS۱۱۳۳ را نشان می دهد که حلقه ای از گاز و گرد و غبار را در اطراف خود دارد و به وضوح نشان می دهد که هیچ کهکشان در حال چرخشی وجود ندارد. مقایسه اشعه این جرم با کهکشان نزدیکش Makaian-۱۷۷، نشان می دهد که سیاهچاله قبل از پرتاب شدن، به کهکشان کوتوله تعلق داشته است.

یک احتمال دیگر این است که این جرم نوع مخصوصی از ابرنواختر باشد. زمانی که ستاره های پرجرم می میرند، انفجار آنها می تواند باعث تولد سیاهچاله ها شود. اخترشناسان تصاویری از جرم ۱۹۵۰s که یک ابرنواختر معمولی است را تنها در چند ماه آخر عمرش یافته اند، این جرم کیهانی می تواند مواردی از انفجار یک ستاره پرجرم ویژه باشد که حداقل در ۵۰ سال پیش رخ داده است و در نهایت در سال ۲۰۰۱ منفجر شده است.

این تصاویر از تلسکوپ هابل و اسپیتزر ادغام دو کهکشان را که باعث یک انفجار ستاره ای درخشان شده است را نشان می دهد.

به منظور نزدیک تر شدن به حل این معما، محققان از طیف نگار کیهانی تلسکوپ هابل کمک گرفتند که می تواند طیف های یونیزه شده کربن در سیاهچاله های فعال را مشاهده کند. در یک ابرنواختر، کربن بونیزه شده بعد از انفجار ایجاد خواهد شد و خطوط طیف معمولا بسیار نازک هستند. در این نوع ابرنواخترها نور بسیاری سریع منتشر می شود و ضعیف هستند. به گفته ی محققان اگر سیاهچاله بیرون از کهکشان پرتاب شود، نور را برای مدت زیادی شاید میلیون ها سال منتشر خواهد نمود.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.